Screenshot: Instagram
TO SU SAMO SNOVI?

KAKO BI FLOYD MAYWEATHER PROŠAO U SLOBODNOJ BORBI!? 'Nema nikakve šanse niti protiv djece koja imaju 14 ili 15 godina! Nedostaje mu previše toga...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. travanj 2018. 18:30

Bivši UFC prvak Vitor Belfort ne vjeruje da Floyd Mayweather može uspješno nastupati u slobodnoj borbi. U najmanju ruku…

“The Phenom” je u posljednjem intervjuu prilično kritički progovorio o ideji da se ovaj slavni boksač okuša u Octagonu. Neovisno o tome što bi u stojci imao značajnu prednost pred eventualnim svojim protivnikom radi boksačkog znanja koje posjeduje, Brazilac smatra da bi Mayweather izgubio svaki meč. Pa čak i da se sučeli s 14-godišnjom djecom, prenosi Fight Site.

“Mislim da nema šanse niti protiv mlade djece koja imaju 14 ili 15 godina. Mislim da nema nikakve šanse, ne!”, direktan je Belfort te je dodao:

“Mora mnogo toga učiti. Ima tu dosta toga poput borbe na parteru ili udaranja nogama. Mislim da je iluzorno pričati da bi se njegov meč u Octagonu uopće mogao obistiniti, osim ako se neće boriti pod nekakvim drugačijim pravilima.”

Belforta čeka dvoboj protiv sunarodnjaka Lyota Machide na UFC-u 224. Kako se sada čini, to bi mu mogao biti i posljednji meč u UFC karijeri. Ukoliko ne dobije unosnu ponudu od neke druge organizacije, spreman je i otići u mirovinu.

“Imate mnogo raznih promocija. Imate ruske milijardere, imate milijun različitih mjesta. Sam UFC, i oni imaju mngoo novca, samo trebaju dobro odraditi evente koji se dobro prodaju. Meč između mene i Chucka Liddella ili Tita Ortiza, neka vrate Randyja Couturea. Kako se to ne bi prodalo?. Čak i neka liga legendi”, objašnjava svoje planove.

Belfortova karijera je krenula nizbrdo kada mu je zabranjeno koristiti TRT terapiju (2014.), što u nekim drugim promocijama nije slučaj. I to je razlog zbog kojeg gleda kako bi se maknuo iz UFC-a.

“U realnosati, ja sam trenutačno podređen u tom smislu, a oni su u prednosti. Nedostaje mi testosterona u tijelu, svi to znaju. Ali što da radim, takav je život. Mislim da bi ljudi s nekim nedostacima, poput ovog hormonalnog ili recimo oni koji pate od astme, trebali imati priliku da to nadoknade”, smatra “The Penom” i zaključuje da bi odradio i boksački meč ukoliko se pruži šansa.

“Mayweather, zar on nije prvak i neporažen je? Mogu se boriti protiv njega. Nosit ću veće rukavice, one boksačke, a neka on nosi ove za MMA”, zaključuje bivši prvak.

Linker
25. travanj 2024 02:44