TVRD PREGOVARAČ

KONTROVERZNI MENADŽER ODGOVORIO NA ZAHTJEV NEPORAŽENOG BOKSAČKOG PRVAKA Wilderu će se ispuniti želja, ali pod samo jednim uvjetom

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. listopad 2018. 21:48

Napokon! Kontroverzni boksački menadžer i promotor Eddie Hearn je spreman ponuditi raspodjelu plijena u omjeru 50-50 Deonatayu Wilderu za meč protiv Anthonyja Joshue – javlja britanski Daily Star.

No, postoji samo jedan uvjet. Ali bitan…

Meč protiv Tysona Furyja koji mu slijedi mora prodati u više od milijun PPV-a, piše Fight Site.

Ranije je Hearn nudio Amerikancu 15 milijuna funti fiksno, na što je Wilder pristao uz uvjet da se meč moda održati u SAD-u. Ali tada Joshuin tim nije pristao na tu opciju pa je čitava priča propala.

“Čuo sam da je Wilder javno istupio i da tvrdi kako želi 60-40 raspodjelu novca, ako pobijedi Furyja”, izjavio je Hearn i dodao:

“Frustrira me to što su ljudi toliko glupi da zaista misle da on želi taj meč kada izjavi nešto ovako. Mislim da je u ovom trenutku raspodjela u omjeru 65-35 poštena. Naravno u korist AJ-ja.”

Ipak, Hearn ima novi prijedlog koji bi Amerikancu osigurao 50-50.

“Nitko živ ne zna tko je Deontay Wilder. Ali ako njegov meč protiv Tysona Furyja proda u više od milijun PPV-ova, onda može raspodjela u omjeru 50-50”, objašnjava promotor i zaključuje.

“Ali ako proda manje od 300 tisuća, mislim da onda mora pristati i na 80-20.”

Za sada se ne zna kako je Wilder reagirao na ovakvu ponudu. Njegov meč protiv Furyja je na rasporedu za nešto više od mjesec dana, a onda će očito sve biti puno jasnije. Dvoboj Wilder vs. Joshua se pokušava dogovoriti već gotovo godinu dana, ali bez prevelikog uspjeha. Uglavnom je problem raspodjela kolača od zarade od prodanih PPV prijenosa.

Linker
24. travanj 2024 14:50