Antidopinški laboratorij
 Oli Scarff/Getty Images
SLUŽBENO

KRALJEVIĆU SMANJENA KAZNA, MATKOVIĆU ČETIRI GODINE SUSPENZIJE Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping izrekao 'presude'

Piše: HinaObjavljeno: 22. listopad 2018. 13:14

-Žalbeno vijeće Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA) za odlučivanje o žalbama protiv odluka Stegovnog vijeća HZTA, 26. rujna 2018. odlučivalo je o žalbi boksača Marka Kraljevića. Odlukom Žalbenog vijeća preinačuje se odluka o stegovnoj mjeri te se određuje razdoblje nepodobnosti u trajanju od osam mjeseci. Razdoblje nepodobnosti ističe 24. siječnja 2019. godine, priopćio je u ponedjeljak HZTA.

Stegovno vijeće HZTA izreklo mu je dvogodišnje vrijeme nepodobnosti zbog kršenja odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga, jer je na Pojedinačnom boksačkom prvenstvu Hrvatske za seniore, održanom 25. svibnja 2018. u Zagrebu, nakon provedenog dopinškog testiranja analizom akreditiranog WADA-inog laboratorija iz Seibersdorfa ustanovljeno prisustvo karboksi – THC, metabolita zabranjene tvari THC iz kategorije S8. Kanabinoidi iz popisa zabranjenih sredstava 2018.

Kazna za Matkovića

Na trećem kupu Hrvatske u powerliftingu i bench pressu, održanom u Vrbovcu 17. lipnja 2018., za dopinšku kontrolu odabran je sportaš Kristijan Matković. Sportaš je odbio pristupiti testiranju, te mu je izrečena četverogodišnja suspenzija, priopćio je u ponedjeljak HZTA.

Na sjednici Stegovnog vijeća Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA), održanoj 19. rujna 2018., donesena je odluka o izricanju četverogodišnje suspenzije jer je evidentno da je sportaš prekršio odredbu 2.3 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA.

Suspenzija počinje datumom pravomoćnosti odluke, 18. listopada 2018., te ističe 17. listopada 2022. godine. (HZTA)

Linker
19. travanj 2024 16:15