Screenshot (YouTube)
MEČ ZA SVJETSKU TITULU

LEGENDARNI LENNOX LEWIS PROGNOZIRAO TEŠKAŠKI SPEKTAKL 'Ako ga ne može nokautirati, onda mu je bolje da bude spreman boksati'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. studeni 2018. 09:25

Sve nam je bliži 1. prosinca i meč u kojem će Tyson Fury pokušati ispisati jednu pravu filmsku priču. Bivši teškaški prvak svijeta će u Staples Centru (Los Angeles) napasti WBC-ovu titulu Deontaya Wildera, a svoj pogled na ovaj veliki teškaški obračun dao je i legendarni Lennox Lewis, piše Fight Site.

Jedan od najvećih teškaša u povijesti odmah je istaknuo da će po njegovom mišljenju Amerikanac imati bolji odgovor na Furyjev stil od onog kakav je imao Vladimir Kličko kojem je ‘Kralj Cigana’ u 2015. oduzeo titule i samim time prekinuo njegovu dugogodišnju vladavinu.

“Wilder je jedna potpuno drugačija priča. Mislim da Kličko nije očekivao da Fury bude toliko aktivan i teško dohvatljiv u njihovoj borbi. Nije očekivao da će se toliko kretati, a upravo je to ono što Deontay sada očekuje i mislim da će se kretati zajedno s njim. Wilder posjeduje veliku snagu i dobro će vas uzdrmati gdje god da udari. No, ako ne može nokautirati Furyja, onda mu je bolje da bude spreman boksati”, riječi su Lewisa koje prenose britanski mediji.

Lennox je u nastavku razgovora istaknuo i da je to jako teška borba za prognozu:

“Obojica posjeduju talent i snagu. Tek ćemo u borbi saznati što bi se moglo dogoditi.”

Podsjetimo, Furyjev stil natjerao je Wildera da svoj trening kamp pojača s borcima koji bi ga mogli imitirati, a neki od njih su u prošlosti i trenirali s ‘Kraljem Cigana’. No, koliko će to pomoći ‘Brončanom bombarderu’, vidjet ćemo tek za otprilike dva tjedna.

Linker
19. travanj 2024 14:58