CROPIX
'ŽELIM MU PUNO SREĆE'

LEONARD PIJETRAJ NAPOKON PROGOVORIO O LUKI PUPEKU I TEŠKOM PORAZU 'Nije mi jasna njihova koncepcija stvaranje te karijere....'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. veljača 2018. 15:21

Hrvatski boksački izbornik i naš najveći autoritet šakačkog sporta Leonard Pijetraj je za Z1 televiziju prokomentirao posljednja događanja u hrvatskom profesionalnom boksu – pobjedu svog dugogodišnjeg učenika Filipa Hrgovića, i težak poraz Luke Pupeka.

Pijetraj i Hrgović su se razišli nakon Olimpijskih igara u Rio de Janieru gdje je “Hrga” osvojio broncu. U subotu je boksač iz Zagreba ostvario četvrtu profesionalnu pobjedu, a Pijetraj mu želi sve najbolje u nastavku karijere.

“On je odabrao svoj put i želim mu da dođe do onoga što toliko želi, a to je prvak svijeta. Bit će jako teško, ali sretno mu bilo”, rekao je Pijetraj za Z1.

Upitan o teškom porazu Pupeka koji se prenosio prošlog petka na državnoj televiziji, Pijetraj odgovara:

“Nije mi jasna njihova koncepcija stvaranje te karijere. Ne mogu ih kritizirati. Volio bih s njima popričati. Žao mi je što se s dosta negativnosti pričalo o njegovoj borbi koju je izgubio prije nekoliko dana. Želim mu puno sreće da krene pravim putem pa da možda krene ispočetka.”

Na kraju razgovora Pijetraj se osvrnuo i na prvo domaćinstvo debitanata u WSB ligi – Hrvatskih vitezova. Oni će ovog petka u Zadru boksati protiv francuske momčadi.

“Oni su najbolji u ovoj grupi tako da tek dolaze pravi mečevi. Naši momci su se pokazali kao vrlo čvrsti i dobri boksači. Nisu se osramotili. Normalno da je to tek uvod. Puno jače države, puno mnogoljudnije su se dugo dugo uhodavale. Krenuli smo u to, nitko se nije nadao nekim velikim pobjedama, ali nisu nas deklasirali. Očekujem ‘paklenu’ atmosferu u Zadru”, zaključuje Pijetraj koji je ujedno i izbornik hrvatske momčadi u Svjetskog boksačkoj ligi.

Linker
24. travanj 2024 18:51