Screenshot (YouTube)

STANJE SE STABILIZIRALO

LIJEČNICI MORAJU ODLUČITI ŠTO ĆE I KADA PODUZETI Dugogodišnji svjetski prvak teško je stradao, ali najnovije vijesti o njegovom stanju nešto su bolje

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 03.12.2018. u 21:08

 • Dugogodišnji svjetski boksački prvak Adonis Stevenson je teško stradao u meču protiv Oleksandra Gvozdyka proteklog vikenda. Gvozdyk je tako prekinuo petogodišnju dominaciju Stevensona, koji je upravo toliko držao WBC pojas poluteške kategorije. Obranio ga je devet puta, svaki put nastupajući u svojoj Kanadi, no deseti put nije išlo, piše Fight Site.

  Nažalost, to su najmanji problemi za veterana Stevensona, njegovu obitelj i njegove fanove. Naime, Stevenson je odmah nakon meča koji je završio teškim nokautom hospitaliziran, a u nedjelju je objavljeno kako se nalazi na intenzivnoj njezi, odnosno da je u kritičnom stanju.

  Današnje vijesti su nešto bolje. Američki mediji javljaju da mu se stanje ustabililo, a o tome je izvijestio i njegov promotor Yvon Michel.

  “Stanje Adonisa Stevensona je iz kritičnog, kakvo je bilo jučer, prešlo u stabilno, što je relativno dobra vijest”, stoji u Michelovoj poruci na Twitteru u kojoj se dodaje:

  “On je trenutačno u kontroliranom stanju na sedativima. Sve se čini kako bi se ubrzao njegov oporavak.”

  41-godišnji Stevenson je zaustavljen u 11. rundi nakon čitavog niza udaraca koje je primio u toj dionici. The Montreal Journal javlja kako je Stevenson (29-2-1) razgovarao o meču u svlačionici sa svojim trenerima, otišao se tuširati, a nakon toga se počeo osjećati slabo. Vrtilo mu se uglavi i nije mogao stajati. U tom trenutku su pozvani liječnici da ga ponovno pregledaju te je odlučeno da ga se pošalje u bolnicu. Tamo je izgubio svijest.

  Ista tiskovina piše da bi Stevenson trebao biti podvrgnut operaciji kako bi se smanjio pritisak u lubanji koji je nastao oticanjem mozga radi traume. Liječnici moraju odlučiti u narednim danima što će i kada poduzeti.

  Tagovi
  Iz drugih medija