Damir Krajac / CROPIX
U ODABIRU UGLEDNOG PORTALA

LIJEPO PRIZNANJE ZA FILIPA HRGOVIĆA - PROGLAŠEN JE BOKSAČKOM NADOM GODINE 'Protiv Mansoura je zadivio nokautom, a impresivan je bio i protiv Johnsona'

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 23. prosinac 2018. 21:00

Da mi sutra u ring uđe Joshua, mogu ga pobijediti - rekao nam je Filip Hrgović (7-0, 5 KO) kad smo u travnju potegnuli do njegove dvorane u Jelkovcu da popričamo o planovima i željama hrvatskog teškaša. Naravno, do tog meča nije došlo, ali kako se bliži Božić možemo reći da je iza hrvatskog teškaša uspješna godina tijekom koje je u pet borbi nanizao pobjede protiv Toma Littlea, Seana Turnera, Filiberta Tovara, Amira Mansoura i Kevina Johnsona.

Od dotične gospode trojica su u trenutku meča bila među top 100 boksača svijeta, a naročito se ističu tehnički nokaut Mansoura u Areni i uvjerljiva pobjeda na bodove protiv bivšeg izazivača za svjetski naslov, Kevina Johnsona.

16. teškaš svijeta

Hrgin uspon kroz tešku kategoriju prepoznala je renking organizacija Boxrec koja ga navodi kao 16. teškaša svijeta, a sve više pažnje posvećuju mu i strani mediji. Tako je o njegovim mečevima izvještavao i ESPN, a posebnu pozornost posvećuje mu boksački novinar Matt McGrain. Na cijenjenom boksačkom portalu The Sweet Science McGrain je već ranije Hrgovića izdvojio kao jednog od najboljih mladih teškaša svijeta, a ovog tjedna ga je na toj web stranici proglasio i boksačkom nadom godine.

- Hrgović je rođeni borac, i to vrlo poseban. U zadnja dva meča znatno je podigao nivo suparnika - protiv Mansoura je zadivio nokautom, a impresivan je bio i protiv Johnsona, iako ne i spektakularan - piše McGrain.

U prilično opširnom tekstu na samom početku ističe se kako je izbor Hrgovića pomalo kontroverzan s obzirom na veliki broj talentiranih mladih boksača koji se natječu u čak 17 kategorija, ali McGrain ističe veliki Hrgin potencijal, naročito otkad je pod paskom eminentnog kubanskog trenera Pedra Diaza.

Novinar ističe preciznu kombinaciju 1-2 prednjeg i zadnjeg direkta kao najjače oružje našeg boksača, hvali i njegov napredak u napadu na tijelo suparnika, ali napominje kako mora popraviti obranu te više koristiti lijevu ruku i fingiranje udarca, koje je ocijenio kao zasad nepostojeće.

Hrgovićeva 2020. godina

Kad je u pitanju Hrgovićev put prema eventualnom meču za naslov, McCrain je donekle optimističan. Prema njemu, Filip bi u narednoj godini mogao skupiti još tri pobjede i ući u top 10 teškaša svijeta. Kao najveće ime kojem se može nadati u 2019. spomenuo je poraženog iz meča Whyte - Chisora koji je na rasporedu ove subote, dok ga u borbi za neku od četiri titule ne vidi prije prve polovice 2020. No, i to samo ako se poklope sve okolnosti, a Deontay Wilder bude taj koji drži tron.

Linker
16. travanj 2024 18:32