Vladimir Kličko i Tyson Fury
 Lars Baron/Bongarts/Getty Images
'NAJBOLJI SAM, ALI...'

MOŽDA IPAK USPIJE SVE ODRADITI DO KRAJA Pravi teškaški prvak najavio povratak, ali su ga odmah srezali: Suspendiran si i tako ostaje do daljnjeg!

BOKS Pobjednik nad Vladimirom Kličkom, Britanac Tyson Fury, kojem su zbog problema s dopingom oduzete titule, najavio je povratak u ring 13. svibnja
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 08. ožujak 2017. 13:06

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji, Britanac Tyson Fury najavio je povratak u ring 13. svibnja. Posljednji puta borio se u studenom 2015. kad je pobijedio Vladimira Klička za svjetsku titulu, od tada je dva puta odgađao revanš protiv ukrajinskog boksača.

Prvi puta borbu je odgodio nakon ozljede gležnja na jednom od treninga, a zatim je u rujnu prošle godine kao izgovor iskoristio medicinsku nespremnost za borbu. Puno je toga u Britančevoj karijeri krenulo po zlu u tim trenucima, da bi u listopadu 2016. na Twitteru objavio odlazak u mirovinu.

“Najbolji sam, ali sam također i umirovljen”, napisao je 28-godišnjak, da bi tri sata kasnije promijenio odluku najavivši kako ostaje u svijetu boksa.

Fury je nakon borbe s Kličkom imao velikih problema i s dopingom. Prvo ga je u kolovozu 2016. kaznila Britanska antidopinška agencija zbog pada na testu napravljenom 24. lipnja, samo dva mjeseca kasnije u razgovoru za magazin Rolling Stone otkrio da je uzimao kokain protiv depresije. Sve je to nagnalo Britanski boksački savez da pokrene postupak oduzimanja licence tada aktualnom svjetskom prvaku po WBO i WBA verziji. To se dogodilo 13. listopada, dan ranije izgubio je WBO i WBA titule.

Iako se činilo da je to konačni kraj Tysona Furyja, Britanac je sam najavio da traži protivnika, s kojim će se boriti u svibnju, njegov stric i trener Peter optimistično je najavio da bi Fury za ring mogao biti spreman već u travnju.

- Čovjek koji je prekinuo Kličkovu vladavinu. Pravi teškaški prvak se vraća po svoju krunu - najavio je Britančev promotor Frank Warren.

No, u Britanskom boksačkom savezu misle drukčije, Fury je prema njihovim riječima još uvijek suspendiran i prvo se mora pojaviti pred odborom Saveza da bi mu se vratila boksačka licenca.

"Tyson Fury je još uvijek suspendiran. On još mora puno toga riješiti prije nego što uopće pomislimo na ukidanje suspenzije. S njim i njegovim timom nismo imali nikakvog kontakta otkako je suspendiran. Razumijemo da je pred njim saslušanje i do istog sve ostaje kako je", izjavio je Robert Smith, glavni tajnik BBBofC-a.

Linker
26. travanj 2024 22:58