Vasil Lomačenko
 Steve Marcus / REUTERS
STRAŠNE BROJKE

NAJJAČA ORGANIZACIJA DOŽIVJELA JEDAN OD NAJTEŽIH UDARACA U POVIJESTI Loma pregazio UFC i Bellator zajedno!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. svibanj 2018. 18:28

U Americi se sve svodi na brojke. A televizijski biznis nije ništa drugačiji. Pa je običaj nakon svakog bogatog sportskog vikenda analizirati brojke i proglašavati pobjednike i gubitnike, kako u kategorijama televizija, tako i u kategorijama samih evenata. A definitivni pobjednik proteklog borbama bogatog vikenda su – boks i ESPN, piše Fight Site.

Spektakularni Ukrajinac Vasyl Lomachenko i njegov meč protiv Jorgea Linaresa je postigao čak 1.24 milijuna gledatelja u prosjeku, odnosno 1.45 milijuna kada je bio na vrhuncu. To su znatno bolje brojke od sve konkurencije koja je emitirala snažne evente istog vikenda pa ESPN može slavodobitno zaključiti da su potukli konkurente.

A konkurencija je bila u vidu UFC-ovih uvodnih borbi na FOX-u, odnosno Bellatorov 199 event na Paramountu i CMT-ju. Na žalost UFC-a, nemaju se čemu radovati jer su uvodne borbe UFC-a 224 postigle treći najgori rezultat u povijesti s 574 tisuće gledatelja u prosjeku. Gore rezultate pamte samo UFC 177 i UFC 215. Iako se još uvijek ne znaju brojke PPV prodaje, obično loša gledanost uvodnih mečeva, znači i jako lošu prodaju PPV prijenosa.

Niti Bellator nema previše razloga za slavlje jer su zasigurno očekivali puno bolje rezultate s obzirom na odličan popis borbi priredbe koju su predvodili Bader i King Mo. Pa je tako zbrojeno na dvije platforme promocija Scotta Cokera imala tek 605 tisuća gledatelja u prosjeku što je skromna brojka i tek malo bolja od one UFC-ove.

Spomenimo i da je HBO emitirao boksački meč u kojem je Jaime Munguia svladao Sadama Alija, a koji je prosječno gledalo 610 tisuća Amerikanaca.

Linker
27. travanj 2024 02:17