Andrew Couldridge / Edward Diller / Reuters / Profimedia / Newscom

Anthony Joshua i Deontay Wilder

ČEKA NAS PRAVI SPEKTAKL

NAPOKON DOGOVOREN NAJIŠČEKIVANIJI MEČ GODINE!? Slijedi veliki okršaj teškaških prvaka: 'Brončani bombarder' stiže u Britaniju po Joshuine pojaseve!

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 13.06.2018. u 08:09

 • Nakon više ili manje istinitih glasina da su dvije strane napokon stigle do dogovora, danas je i ugledni ESPN izvijestio kako je Deonatay Wilder prihvatio uvjete koje su mu ponudili Eddie Hearn i Anthony Joshua.

  Prema njihovom velikom izvještaju koji potpisuje Dan Rafael, sve je gotovo! Dogovor oko meča između WBC svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Amerikanca Wildera i IBF, WBA, WBO i IBO prvaka Anthonyja Joshue je uspješno okončan time što je američka strana prihvatila ponuđene uvjete, prenosi Fight Site.

  “Deonatay Wilder je prihvatio uvjete koji su mu ponuđeni od strane promotora Anthonyja Joshue Eddieja Herna. Dva boksača bi se trebala sučeliti ove jeseni u Velikoj Britaniji. Informaciju je ESPN-u otkrio Shelly Finkel, Wilderov pomoćni menadžer”, stoji u članku na ESPN-u te se dodaje izjava samog Finkela koji je bio jedan od ljudi zaduženih za pregovaranje:

   

  “Pristali smo na uvjete koje je pred nas postavio Eddie, a radi se o ponuđenom meču u Velikoj Britaniji. Deonatay je prihvatio ponuđene uvjete i borit će se u Velikoj Britaniji. Deonatay je poslao e-mail Joshui u nedjelju navečer, a ja sam danas poslao jedan Barryju Hearnu i Eddieju. Rekao sam im da i službeno prihvaćamo njihovu ponudu da se borimo pod uvjetima koje su nam ponudili i pristajemo na ugovor koji su poslali.”

  A u ugovoru ne stoji dogovor oko jednog, nego i oko eventualnog drugog revanš meča. Ostali financijski detalji nisu poznati, no zna se kako Joshuina strana nije htjela pristati na 50 milijuna dolara koliko je WBC prvak nudio njima još nedavno, ukoliko prihvate meč u SAD-u.

  “Ako se Anthony želi predomisliti i želi se boriti u SAD-u, ponuda od 50 milijuna dolara koliko smo im ponudili i dalje stoji. Sada je lopta u Joshuinoj polovici igrališta.”

   

  “Poslali smo im ponudu, nadali smo se da će prihvatiti meč u SAD-u. Razlog je velik novac koji bi ovdje bio u igri. S obzirom da su oni odlučili drugačije i nisu prihvatili naš prijedlog, mi smo odlučili prihvatiti njihov i boksati u Velikoj Britaniji”, objašnjava Finkel, a prenosi ugledni ESPN.

  Podsjećamo kako su obojica svjetskih prvaka svoje pojaseve branili u ožujku mjesecu. Wilder je svladao Luisa Ortiza, a Joshua Josepha Parkera. Meč između Joshue i Wildera je bez sumnje najiščekivanija boksačka poslastica 2018. godine.

  Službenu potvrdu od Joshuinog promotora Eddieja Herna da je dogovor postignut, britanski mediji i dalje nisu dobili. No, ako je izvještaj ESPN-a istinit, i to bi se trebalo dogoditi već danas.

  Iz drugih medija