Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
PLANET HRVATSKA

NE MOŽE MU SE NIŠTA PRIGOVORITI Velika hrvatska nada izgubila od najboljeg amaterskog boksača na svijetu

BOKS Kuba uvjerljivo pobijedila Europu u Pragu, na reviji na kojoj se borio i hrvatski boksač
Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. studeni 2017. 14:31

U glavnom češkom gradu Pragu u srijedu kasno navečer održan je boksački dvoboj reprezentacija Europe i Kube. Kubanci su još jednom iskazali izrazitu nadmoć. Od sedam borbi, dobili su svih sedam. Jedna od tih sedam bila je i ona u kojoj je boksao naš Damir Plantić. U kategoriji do 81 kg od Plantića, brončanog s ovogodišnjeg europskog prvenstva, bolji je bio Julio Secar La Cruz, apsolutno najbolji amaterski boksač na svijetu u toj kategoriji.

La Cruz je, naime, aktualni olimpijski pobjednik iz Rija te četverostuki svjetski prvak. Od 2011. na svjetskim ga prvenstvima nitko nije dobio. Kubanac je našeg Plantića dobio bodovno glatko, 5-0.

U superteškoj kategoriji Kuba ima još jedan biser. Yoandy Toirac Ortega pobijedio je 5:0 inače sjajnog Rumunja Mihaija Nistora, koji je 2011. nokautorao Anthonyja Joshuu, a prošle godine svladao i našeg Filipa Hrgovića.

Inače, još je jedan hrvatski boksač u Pragu trebao u ring. Policajac Branimir Lovren, zlatni s ovogodišnjih svjetskih vojnih i policijskih igara, trebao je boksati u uvodnom dijelu priredbe protiv Čeha Adama Kolarika, ali je otkazao u posljednji trenutak.

Linker
26. travanj 2024 14:35