Screenshot

SPEKTAKL U MADISON SQUARE GARDENU

'NE VJERUJTE U SVE ŠTO VIDITE I ČUJETE!' IZAZIVAČ ANTHONYJA JOSHUE TVRDI: 'Nisam uzeo nikakav doping! Ja sam ratnik, to mi ne treba!

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 18.04.2019. u 13:19

 • Izazivač za titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Jarrell Miller tvrdi da se radi o pogrešci i da će čistog obraza izaći iz čitve ove situacije. Podsjetimo kako je u srijedu boksačku javnost šokirala informacija da je “Big Baby” pao na doping testu i da neće moći naastupiti protiv Anthonya Joshue u povijesnom meču u Madison Square Gardenu, koji se trebao održati 1. lipnja, piše Fight Site.

  Nakon što je informacija procurila u javnost, Komisija u New Yorku koja je trebala nadgledati meč protiv Joshue, mu je oduzela licnecu za natjecanje radi pada na doping testu. Osim kratkog kurtoaznog komentara NYSAC, nije imala previše što za otkriti…

  “Komisija u New Yorku je odlučila uskratiti Jarrellu Milleru profesionalnu boksačku licencu radi kršenja odredbi o zloupotrebi nedozvoljenih sredstava. U ovom trenutku nemamo dodatnih komentara na ovaj slučaj”, stoji u kratkom priopćenju Komisije.

  Milleru je u uzorku mokraće pronađena zabranjena supstanca “GW1516”. Uzorak je uzet još 20. ožujka, a Miller ga je dao VADA-i (Voluntary Anti-Doping Association) koja je zadužena za testiranje oba boksača.

  Zanimljivo je da je “Big Baby” dobar dio svog “trash talka” od kada je dogovoren meč protiv Joshue posvetio optužbama da je Britanac taj koji koristi nedopuštena sredstva. Svjetski prvak prema WBA, WBO i IBF federacijama je u konačnici odgvorio rekavši “da je to kompliment njegovom radu na snazi i kondiciji”.

   

  I sam Miller se oglasio preko društvenih mreža te je pritom zanijekao korištenje bilo kakvog dopinga.

  “Želim zahvaliti svima onima koji su me podupirali od prvog dana, posebno tijekom ovog teškog radzoblja. Nisam se previše javljao niti preko društvenih mreža, niti preko drugih medija, jer želim svu svoju energiju usmjeriti na naporan rad i maksimalan trud”, započeo je Miller objavu te je nastavio:

  “U potpunosti sam shrvan nakon što sam čuo vijest da mi je ukinuta boksačka licenca u državi New York i vrlo žestoko ću se boriti protiv ovakve odluke. Nikada nisam svjesno uzimao nikakvu zabranjenu sustancu, a kada sam sinoć saznao za to, ostao sam potpuno šokiran.”

  Amerikanac ne govori istinu jer je već 2014. godine pao na doping testu dok je još bio dio kicboxing promocije Glory. Tada je dobio 9 mjeseci suspenzije pa je neistina da “nikada nije uzimao zabranjenu supstancu”.

  “Moj tim i ja se zalažemo za integritet, za poštenje i ispravnost. Zajedno ćemo se boriti protiv ovakve odluke sa svime čime raspolažemo. Ovo je bio dobrovoljan test, koji se odradio samo tjedan dana nakon što su stigli rezultati posljednjeg testa koji je bio potpuno čist. Odbijam se predati i dopustiti da moj san bude otet kada u dubini duše znam da nisam ništa krivo učinio”, nastavlja boksač i zaključuje:

  “15 godina teškog rata… ja sam ratnik! Ne trebaju mi zabranjene supstance. Zapamtite, ne vjerujte u sve što čujete i vidite. Činjenice će na koncu prevladati. Nemam ništa za skrivati i to ću dokazati.”

  Za sada nema naznaka tko bi trebao zamijeniti Millera u  meču za IBF, IBO, WBA, WBO titule.

  Iz drugih medija