Ivana Habazin
 screenshot
JAVILA SE IZ BOLNICE

NEPOPRAVLJIVA SRAMOTA I NEVIĐENI SKANDAL U VRHUNSKOM SPORTU! Ivana Habazin otkazala meč za svjetsku titulu: 'Nema tog novca za koji bih sad boksala!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. listopad 2019. 10:11

Ivana Habazin otkazala je meč koji je u noći sa subote na nedjelju u američkom Flintu trebala odraditi protiv Claresse Shields, prenosi Fight Site. Razlog je teški fizički napad na njenog trenera, nakon kojeg je isti hospitaliziran te operiran. Ivana se javila iz bolnice te je otkrila kako nema tog novca za koji bi u ovom trenutku nastupila nakon svega što se dogodilo.

Najbolja hrvatska boksačica nedugo nakon incidenta se putem Facebooka obratila svojim pratiteljima, prijateljima i fanovima u Hrvatskoj. Na svom osobnom profilu ostavila je poruku u kojoj je otkrila kako je otkazala meč, što je zapravo bio očekivani epilog nakon svega što se dogodilo.

"Ljudi hvala vam svima na podršci i na porukama podrške za oporavak mog trenera. Ja sam dobro, trener će biti dobro nakon operacije. Kad se vratim napravit ću pressicu i tamo ću ispričati što se sve događalo, pogotovo u zadnjim danima, no unatoč tome rekli smo idemo na meč, spremna sam i onda smo doživjeli ovo što je sramota za sport. Sve u svemu nema meča, nema tih novaca za koje bih sutra ušla u ring, jer ovo je moglo završiti i gore. Život mog trenera nema cijenu!!", napisala je Ivana na Facebooku, čime je jasno otkrila kako neće nastupiti.

Ivana se za ovaj meč pripremala četiri mjeseca, tako što je s trenerom otišla u Kolumbiju gdje se uspjela koncentirati samo na trening i pripreme. Ostala je tamo i nakon prvog otkazivanja meča, da bi na kraju u Flintu doživjela ovo.

Kasnije se također na Facebooku obratila putem videa, ali na engleskom jeziku.

"Prošla je ponoć, još uvijek sam u bolnici. Bashiru je upravo završila operacija, ovdje je i bit će dobro. I ja ću biti dobro. Borba je službeno otkazana. Ima puno toga što se govori, napadaju me da se bojim, no mislim kako se ne mora reći puno toga. Ova cijela situacija je ispala veliko sranje i ukazana mi je velika doza nepoštovanja. Meni je najvažnije da je moj trener dobro i ne znam kako itko može misliti da ću nakon ovog što je priušteno meni, mom treneru i mom timu ući u ring. Četiri mjeseca smo on i ja bili daleko od svojih domova, dali smo sve u ove pripreme. Ovim otkazivanjem također puno gubimo, no vratit ćemo se jači. Ne znam samo kako itko može vjerovati da ću ući u ring jer tamo ne idem bez svog trenera. Hvala svima", rekla je Ivana, a na snimci vidimo Jamesa Ali Bashira još uvijek pod anestezijom.

Organizatori meča nadali su se kako će Ivana ipak nastupiti, što bi zapravo bilo nevjerojatno nakon svega što se dogodilo. Osim što u kutu ne bi imala svog trenera, njeno mentalno stanje nije niti blizu onom kakvo je potrebno imati pred meč za svjetsku titulu.

Posebno jer je upravo na njemu radila kroz četiri mjeseca priprema, da bi se u jednom trenutku ono u potpunosti poremetilo. Teško da itko išta Ivani može zamjeriti nakon ovoga. Zapravo, organizatori bi se trebali zapitati što su oni poduzeli za sigurnost Ivane Habazin i njenog tima te kako je uopće do ovako nečega uspjelo doći? I kakav to uopće moraš biti čovjek da s leđa napadneš čovjeka od 70-ak godina starosti?

Linker
18. travanj 2024 22:37