Action Images via Reuters/Andrew Couldridge
ZAPELO NA FORMALNOSTIMA

NIŠTA OD VELIKOG REVANŠA KOJI JE PRIŽELJKIVAO BORILAČKI SVIJET 'Znali smo da Fury neće prihvatiti ovu borbu. Ja već imam drugog protivnika...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. ožujak 2019. 16:41

Deontay Wilder otkrio je svoje planove, rekavši kako se prestao nadati revanšu protiv Tysona Furya. On ima namjeru što prije braniti svoju titulu WBC prvaka svijeta, a najavio je kako će mu protivnik biti 'onaj koji to prema WBC rankingu i treba biti', prenosi Fight Site.

Nakon što su propali svi pregovori oko revanša meča Deontaya Wildera i Tysona Furya, i to kada se činilo da su preostale samo formalne sitnice, vrijeme je da se svjetski prvak po WBC-u okrene drugim planovima. Prije toga je medijima otkrio što se to događalo proteklih tjedana te kada je zapravo shvatio da bi moglo biti problema oko dogovaranja meča koji je priželjkivao boksački svijet.

“Znali smo da Fury neće prihvatiti ovu borbu. Došli smo do određenog dijela pregovora gdje su oni počeli odugovlačiti, iako je ugovor trebao biti potpisan tjedan dana prije. Čim je to počelo, znali smo da nešto nije u redu. Kada nam njegov promotor nije odgovarao na telefonske pozive, znali smo da je nešto ozbiljno. Fury je imao sve pred sobom, dogovorili smo 50/50. Ništa u ugovoru nije bilo problem, mislim kako se Fury jednostavno nije htio boriti protiv mene. Potpisao je ugovor s ESPN-om da bi imao razlog za pobjeći od ovog meča. Ne znam samo kuda će, on nije pobijedio u našem meču, on nije prvak”, ispričao je Bronze Bomber.

BELFAST, NORTHERN IRELAND - AUGUST 18: Tyson Fury is confronted by rival boxer Deontay Wilder after defeating Francesco Pianeta in a heavyweight contest at Windsor Park on August 18, 2018 in Belfast, Northern Ireland. (Photo by Charles McQuillan/Getty Images)
Charles McQuillan/Getty Images

Govori se upravo kako je Furyev potpis ugovora s ESPN-om bio najveći problem, budući da Wilder ima suradnju sa Showtime televizijom. Kada su boksači pod ugovorima s dvije različite mreže zapravo nastaju najveći problem i čini se kako ovog puta se nije moglo preko njih.

Pitanje je što sada predstoji Wilderu u bližoj budućnosti.

“Moj idući protivnik je onaj koji i treba biti prema renkingu, a to je Dominic Breazeale. Borit ćemo se u svibnju”, kratko je otkrio Wilder.

33-godišnji Breazela u karijeri ima 20 pobjeda i poraz od Anthonya Joshue od 2016. godine. Boxrec ga rangira kao devetog teškaša svijeta u ovom trenutku.

Linker
26. travanj 2024 12:50