Facebook
BOKS

NOVI VELIKI ISPIT ZA FILIPA HRGOVIĆA! NOKAUTIRAO BRAZILCA, A SADA JE NA REDU ČEH Hrvat želi prekinuti Sourov savršeni niz

Piše: HinaObjavljeno: 24. listopad 2017. 14:30

Pred najboljim hrvatskim boksačem Filipom Hrgovićem već je sljedeća profesionalna borba, u petak, 27. listopada u Schwerinu očekuje ga Čeh Pavel Sour.

Najbolji hrvatski teškaš je koncem rujna u svojoj prvoj profesionalnoj borbi u karijeri u Rigi sudačkim prekidom nakon samo minutu i pol borbe pobijedio Brazilca Raphaela Zumbana Lovea.

Svoju drugu profesionalnu borbu Hrgović, vlasnik bronce s Olimpijskih igara iz Rija i zlata sa Europskog prvenstva amatera u Samokovu 2015. godine će imati u sklopu World Boxing Super Series četvrtfinalnog turnira u njemačkom Schwerinu. Meč je najavljen za petak 27. listopada, a Hrgovićeva borba sa Čehom Sourom bit će jedan od uvodnih dvoboja ove sportske priredbe. Pavel Sour ima šest pobjeda iz šest mečeva.

World Boxing Super Series (WBSS) je prvi godišnji boksački turnir koji okuplja "najbolje od najboljih" boraca, koji će se diljem svijeta natjecati za trofej Muhameda Alija. Ukupno 16 elitnih boksača u dvjema težinskim kategorijama (Cruiserweight & Super Middleweight) borit će se u četrnaest borbi u eliminacijskom turniru, a pobjednik svake divizije bit će okrunjen u svibnju 2018. godine. Filipova borba je jedna od tri glavne borbe u noći te će biti emitirana u svijetu, od strane svih TV kuća koje imaju pravo na World Boxing Super Series (WBSS). U Hrvatskoj to je Arenasport.

Linker
20. travanj 2024 07:40