Zagreb, 051218.
Hotle Double Tree by Hilton, Vukovarska.
Konferencija za medije Filipa Hrgovica i Sauerland tima uoci subotnjeg meca u Ciboni protiv Ytalo Perea.
Na fotografiji: Filip Hrgovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

JEDNO MJESTO, DVA JAKA KANDIDATA

NOVI ZAPLET U VELIKOJ DILEMI HRVATSKOG BOKSA HOO protiv ideje da se Filip Hrgović i Marko Milun međusobno bore za odlazak na Olimpijske igre

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 16.09.2019. u 18:17

 • HOO ne podržava prijedlog da se Milun i Hrgović bore za jedno kvalifikacijsko mjesto

  Tročlano izaslanstvo Hrvatskog boksačkog saveza koje su činili predsjednik Bono Bošnjak, glavni tajnik Marko Marović i čelnik Zagrebačkog boksačkog saveza Nenad Ivanković, boravilo je na prijamu u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) na temu predstojećih boksačkih olimpijskih kvalifikacija.

  U razgovoru s glavnim tajnikom HOO-a Josipom Čopom i njegovim pomoćnikom za olimpijski program Damirom Šegotom, te direktorom HOO-ovih razvojnih programa Nevenom Šavorom, konstatirano je da HBS mora odlučiti o kandidatu za europske kvalifikacije u ožujku 2020. u Londonu i završne svjetske kvalifikacije u svibnju 2020. u Parizu. O tome bi Savez trebao izvijestiti i Filipa Hrgovića koji je u pismu HBS-u i HOO-u izrazio želju za nastupom na svjetskim kvalifikacijama u svibnju 2020. godine.

  Budući da bi na londonskim kvalifikacijama, drugi potencijalni hrvatski olimpijac, superteškaš Marko Milun, mogao izboriti normu, otklonio bi Hrgoviću priliku i da pokuša izboriti nastup u Tokiju. Dakle, mogućnost da Milun ide na prve, a Hrgović na druge olimpijske kvalifikacije, sadrži u sebi i potencijalno neprihvatljiv epilog za Hrgovića.

  Filip Hrgović je temeljem osvojene bronce u Rio de Janeiru 2016. godine na listi olimpijskih top kandidata HOO-a i takav status zajamčen mu je sve do kraja svibnja 2020. godine, dok ne prođe posljednja mogućnost kvalificiranja na OI u Tokiju. Josip Čop, glavni tajnik HOO-a istaknuo je da HOO ne podržava prijedlog, prema kojem bi se dvojica naših teškaša trebala međusobno boriti za status kandidata na olimpijskim kvalifikacijama.

  Predstavnici HBS-a obećali su usuglasiti stavove s izbornikom Leonardom Pijetrajem po njegovu povratku sa SP-a u Rusiji.

  Iz drugih medija