Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
'SADA SAM IPAK SRETAN'

ODUŠEVLJENI HRGOVIĆ U NEVJERICI 'Umjesto da me izbacite, vi ste mi i doček pripremili'

Brončani boksački olimpijac iz Rija u Zagrebu je dočekan bučno, s pjesmom i zastavama
Piše: Dean BauerObjavljeno: 23. kolovoz 2016. 02:38

Doček Sare Kolak je bio uz tamburaše i veselje, ali bogami nije niti onaj brončanog boksača Filipa Hrgovića nimalo zaostajao. Dapače. Uz hrvatske zastave, škvadru iz njegovih Sesveta i Dubrave, navijačke i domoljubne pjesme "Moja Domovina", "Zovi, samo zovi". Bučno i ne smije biti nježno jer ipak, došao je boksač.

- Sad kada ovo vidim, još mi je više žao što nisam pobijedio - na prilazu će VIP salonu brončani Grom iz Dubrave. Koji je, kada je stao za govornicu, napravio ključnu pogrešku. Spustio je desnu ruku na tu istu govornicu. Kako sde spustila 'šapa', tako su počeli mikrofoni padati.

- Umjesto da me izbacite van, vi ste mi i doček pripremili - u svom će stilu nastaviti Hrga.

- Znam da sam mogao i bolje, ali sada sam ipak sretan. Sretan i zadovoljan.

Naravno da ima razloga, uostalom jedan Floyd Mayweather, puno niža kategorija je počeo s olimpijskom broncom, pa...

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

- Znam, znam! Ne brini, već sam ja to povezao. On i Evander Holyfield. Ima još jedan Bronze Bomber ili Deontay Wilder. Ima nas tu brončanih koji su poslijed napravili dar-mar. Nadam se da ću se kasnije pridružiti toj ekipi.

Jedan nas odgovor silno zanima. Trener Pijetraj je iz Rija nakon poraza u polufinalu spomenuo kako je razlog vaše eksperimentiranje. Koje? Na što je mislio?

- Imao sam tešku godinu, stvarno. To sam rekao prije Rija. Velik sam teret nosio na leđima i da... Radio sam neke nove metode na treninzima, s nekim novim ljudima. Možda nije bilo dovoljno vremena da se na to adaptiram, ali na kraju, čak sam u pripremama u razovoru doma s obitelji znao reći 'ako ja ovak uzmem medalju, to će biti čudo'. Neću sada u detalje svih problema i zato sam jako ponosan na ovo. Vratio sam se s medajlom, a to nikako nije mala stvar. A kako sam se sa svime nosio? Ha, tako što sam uporan i lud i imam m...

Shvatili smo. Vi također. Sada pak...

- Sada? Pa, vidite ovu ekipu ovdje. Pogledajte koliko ih ima. Koliko ih je došlo. Bit će fešte i nekoliko mjeseci odmora. Prvi odmor nakon 10 godina.

Profi vode? Sljedeći nastup? Gdje ove sezone? Ne sad. Bližila se ponoć na Plesu, pojačavali su se decibeli. Nije vrijeme. Ne sad. Pustimo prvaka da se odmori, za razgovor veći uvijek će vremena biti.

- Dosta priče. Na sljedećem dočeku ću zasvirati na gitari. Bok.

Linker
24. travanj 2024 15:57