CROPIX
SVJETSKA BOKSAČKA SERIJA

ONO ŠTO JE MALOTKO MOGAO VJEROVATI, POSTALO JE REALNOST Hrvatski vitezovi u 'skupini smrti', Rusi zbog nas prebačeni u Aziju

BOKS Poznati su prvi suparnici hrvatskih boksača u Svjetskoj boksačkoj seriji
Piše: Dean BauerObjavljeno: 08. prosinac 2017. 15:36

Ono u što je malo tko vjerovao, da bi mala Hrvatska mogla imati svoju momčad u najelitnijem svjetskom momčadskom boksačkom natjecanju, Svjetskoj boksačkoj seriji sada je realnost. Croatian Knights (Hrvatski vitezovi) nalaze se u eliti. Štoviše, jedna su od samo četiri europske države koje imaju svoj sastav u 8. izdanju WSB-a.

Početkom sljedećeg tjedna bit će poznati sastavi svih momčadi, no, već sada se zna raspored mečeva u našoj skupini.

Strašan renome

Croatian Knights borit će se British Lionheartsima, France Fighting Roostersima i Italian Thunderom. S apsolutnim vrhom. U europskoj skupini nema, primjerice, Nijemaca, ali ni Rusije, koja je zbog Hrvatske prebačena u azijsku skupinu! Podatak koji dovoljno govori o ugledu Hrvatske u Međunarodnoj amaterskoj boksačkoj federaciji (AIBA) jer valjda ne moramo napominjati što Rusi znače u svijetu boksa.

U azijskom skupini WSB-a nalaze se Rusija, Kina, Indija i Kazahstan, dok američku skupinu čine Kuba, Kanada, Kolumbija i Argentina. Prolazak dalje izborit će dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine plus najbolji trećeplasirani.

U slučaju Hrvatskih vitezova, dva mjeseca prije početka nadmetanja ne postoji imperativ osvajanja nekog visokog plasmana, pobjeda, prolaska dalje, veličanstvena je već činjenica da se Hrvatska temeljem rezultata i ugleda naših boksača kao i HBS-a uopće našla u biranom društvu, ali ako se kojim slučajem otvori prilika za više, Vitezovi će to znati iskoristiti.

Linker
27. travanj 2024 01:17