FILE PHOTO: Britain Boxing - Anthony Joshua v Wladimir Klitschko IBF, IBO & WBA Super World Heavyweight Title's - Wembley Stadium, London, England - 29/4/17 Wladimir Klitschko looks dejected after the fight. Action Images via Reuters / Andrew Couldridge Livepic/File Photo
Reuters / Andrew Couldridge Livepic

ODLAZI U POVIJEST

OPROŠTAJ JEDNOG OD NAJVEĆIH BOKSAČA KOJI JE DOMINIRAO TEŠKOM KATEGORIJOM Ništa od spektakularnog revanša: Vladimir Kličko odlučio prekinuti karijeru!

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 03.08.2017. u 11:09

 • Bivši svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji Vladimir Kličko (41), kojeg se smatra jednim od najboljih boksača svih vremena, odlučio se umiroviti, javlja BBC.

  Mlađi brat Kličko u travnju je u 11. rundi poražen od Anthonyja Joshue na Wembleyju u borbi za naslov prema WBA, IBF i IBO verzijama.

  Dugo se nagađalo da bi do spektakularnog revanša moglo doći 11. studenog u Las Vegasu, ali to se neće dogoditi.

  "Postigao sam sve o čemu sam sanjao i sada želim započeti svoju drugu karijeru nakon sporta", rekao je Kličko, koji je karijeru završio s omjerom od 64 pobjede i 5 poraza.

  "Nikad nisam mogao ni zamisliti da ću imati tako dugu i nevjerojatno uspješnu boksačku karijeru", dodao je Kličko.

  Svoju 21 godinu dugu karijeru Ukrajinec je započeo pobjedom na olimpijskim igrama 1996. u Atlanti. Kličko je od 2006. do 2015. godine bio neporažen, a s bratom Vitalijem Kličkom je dominirao u teškoj kategoriji.