reuters
NIKAD PRIJE VIĐENI SPEKTAKL

POČINJE NOVA ERA BORILAČKIH SPORTOVA Najbogatiji meč svih vremena - borba od milijardu dolara je praktički dogovorena, povijesni ugovor potpisan!

DOGOVOR PRED VRATIMA Connor McGregor, ponajbolji MMA borac danas, već je pristao  na borbu po boksačkim pravilima, a dobro raspoloženi  Floyd Mayweather ocijenio da za nju ‘postoji 90% šansi’
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 23. svibanj 2017. 00:35

Boks ili UFC? Što je bolje i zanimljivije? Tko je jači? Ovo su samo neka od pitanja oko kojih se “tuku” ljubitelji borilačkih sportova “stare” i “nove škole”. Neke odgovore bismo mogli dobiti već do kraja ove godine u okršaju pod radnim naslovom “borba od milijardu dolara”.

Naravno, radi se o dugo najavljivanom zajedničkom ulasku u ring jednog od najvećih boksača svih vremena, neporaženog Floyda Mayweathera (49-0, 26 KO) i UFC prvaka lake kategorije, ponajboljeg MMA borca današnjice Conora McGregora (21-3, 18 KO). Pritom bi ring, kao i pravila, bio - boksački...

Samo pay-per-view

- Ako se budem borio, postoji 90 posto šanse da to bude s Conorom McGregorom - u subotu je u Londonu rekao Mayweather ono što svi žele čuti.

Instagram

- Jedini brojevi koji me zanimaju su oni “pay-per-view”. Moram vidjeti koji su sljedeći potezi. Ali borba s McGregorom je jedina koja ima smisla za mene. Radi se o profesionalcu kakav sam i ja. Bori se na nogama kao i ja. On razbija u oktogonu, ja razbijam u ringu.

I ključna rečenica...

- Navijači žele vidjeti tu borbu, a navijačima moraš dati ono što žele.

Iako je “milijarda” u spomenutom radnom naslovu tek stilska figura, ta gruba procjena zvuči prilično blizu onome što bi moglo biti na stolu. Uostalom, McGregor je ugovor već potpisao, objavio je to UFC čelnik Dana White, ali i sam Irac.

“Povijesni ugovor je potpisan i čestitam svima koji u ovome sudjeluju. Sad čekamo Ala Haymona (Mayweatherov savjetnik) i potpis njegovog boksača”, priopćenjem je poručio McGregor.

Al Haymon i Dana White će se susresti vrlo brzo.

- U sljedećim danima očekujem da ćemo svi znati je li moguće završiti ovaj posao.

Optimizam pršti sa svih strana...

- Imao sam sjajnu karijeru, ali karijera mi možda nije gotova jer 50. možda bude Conor McGregor.

U konačnici - svi to žele

Budite sigurni da Mayweather nije govorio o McGregoru kao 50. protivniku, već isključivo kao 50. žrtvi, što je i razumljivo s obzirom na to da će u ring bez ikakve sumnje ući kao velik favorit jer će tamo u boksačkom meču biti jedini boksač. McGregor to nije, unatoč činjenici što u oktogonu proteklih godina demonstrira besprijekornu boksačku tehniku.

- Conor želi dvije borbe ove godine, s tim da jedna po mogućnosti bude ova s Floydom.

Dana White morao je ovo naglasiti jer on ipak vodi UFC, a Irac je jedna od najvećih zvijezda te organizacije. I UFC je, bez obzira na “borbu od milijardu dolara”, Whiteu prioritet.

- Neki će čak reći da to nije ozbiljna borba, ali svi govore samo o njoj - dodao je.

- Gdje god idem, što god radim, svi žele razgovarati samo o Floydu i Conoru. I zato nije bitno što ljudi govore da je smiješno, neravnopravno, da se ne bi trebalo dogoditi, da će biti ovako ili onako jer u konačnici svi to žele.

Prevedeno, novac diktira sve, a borba Floyda Mayweathera i Conora McGregora je “tvornica novca”. Zato je sve ovo otišlo ovako daleko i zato će Mayweather dati ljudima ono što žele...

Linker
16. travanj 2024 17:42