Ilustracija
 Damir Krajač / Hanza Media
POTVRDILI IZ HZTA-A

POKRENUT STEGOVNI POSTUPAK PROTIV HRVATSKOG BOKSAČA MARKA KRALJEVIĆA Zbog pozitivnog dopinškog nalaza privremeno suspendiran

Piše: HinaObjavljeno: 05. srpanj 2018. 13:50

Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) suspendirao je i pokrenuo stegovni postupak protiv boksača Marka Kraljevića u čijem je uzorku urina otkriveno prisustvo zabranjene tvari Karboksi – THC.

"Na pojedinačnom boksačkom prvenstvu Hrvatske za seniore, 25. svibnja 2018. Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) proveo je dopinšku kontrolu tijekom koje je u uzorku sportaša Marka Kraljevića otkriveno prisustvo zabranjene tvari Karboksi – THC, kategorija S8. Kanabinoidi iz Popisa zabranjenih sredstava 2018.", stoji u priopćenju HZTA u kojem se naglašava da je uzorak urina testiran u WADA-inom licenciranom laboratoriju u Seibersdorfu.

"Od sportaša je zatraženo da do 26. lipnja 2018. pošalje eventualno postojeće Terapijsko izuzeće, što on nije učinio. Pisanim putem se nije očitovao u svezi nepovoljnog laboratorijskog nalaza, niti je tražio analizu uzorka B", kaže se u priopćenju u kojoj HZTA ističe da je osim privremene suspenzije protiv Marka Kraljevića pokrenut i stegovni postupak.

Linker
19. travanj 2024 02:01