REUTERS/Peter Cziborra / REUTERS
NOVI STIL

POLUTEŠKAŠKI PRVAK HRVATSKE NAJAVLJUJE PROMJENE U NAČINU BOKSANJA 'Od sada mi je prioritet nokautiranje suparnika'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 03. listopad 2016. 22:46

Hrvatska će vrlo skoro dobiti dva nova boksačka profesionalca. Onu dvojicu koji su posljednjih godina kvalitativni vrh našeg amaterskog boksa, koji su osvajali europske medalje, lovili svjetske, a jedan je dohvatio i olimpijsku.

Filip Hrgović i Hrvoje Sep nedvojbeno su nadvladali amaterski ring.

Kronološki bi, kako sada stvari stoje, prvi u profesionalce trebao onaj stariji, Sep.

- Možda već i ovog tjedna finaliziramo cijeli posao - napominje poluteškaški prvak Hrvatske i brončani u Europi, Hrvoje Sep.

- Ja sam se u biti već i odlučio za kojeg promotora, samo još nisam potpisao. Dok ne potpišem, ne bih o imenima. Mogu samo reći da sam imao dobru ponudu iz SAD, stvarno dobrog promotora, ali oe iz Europe su ipak malo bolje.

Promjena treninga

Onog trenutka kada uslijedi potpis, što on sve podrazumijeva, što se mijenja u vašem životu, mijenja li se i trener...?

- Predanost sportu ostaje ista, kao i vjernost treneru odnosno vjerovanje ljudima s kojima sam sve dosad radio. Mislim na Leonarda Pijetraja i Dalibora Čibarića. Mijenja se međutim način treninga. On se više neće toliko temeljiti na brzini i eksplozivnosti koje su uvjet kada se borite u samo tri runde, već na izdržljivosti, većem broju rundi.

Problem?

- Dapače, to meni više odgovara! Najveći problem je meni i bio što su mi tri runde premalo vremena. Ja sam taj koji mora ulaziti, tražiti borbu, kratiti distancu. To prekratko traje, praktički se ne umoriš, a nisi ga dobio.

Ukoliko još nećete otkriti promotora, o kojem novcu u profi-boksu govorimo ili koji je to red veličina? Pretjerujemo li ukoliko pomislimo i na šesteroznamenkaste iznose?

- Vrlo lagano može doći i do 6 znamenki. To ovisi je li boksač zanimljiv publici, je li atraktivan. Imate primjera gdje mladi boksač koji nokautira sve redom, brzo dođe i do milijun dolara, eura. Recimo, Anthony Joshua, olimpijski pobjednik iz Londona, sada ima 17 pobjeda, sve nokautom. Njega svi žele gledati! Najviše su u boksu zaradili borci do 66 kg, Mayweather i Pacquiao. Zbog atrakcije.

Dobro, vaša je kategorija, poluteška dosta atraktivna.

- Apsolutno, evo Andre Ward je svjetski prvak i olimpijski pobjednik, ima borbu protiv Sergeja Kovaljeva, ruskog nokautera. Isto se može reći za Golovkin - Canelo, to je već srednja.

Jeste li vi atraktivan borac?

- Ja sam tip boksača koji uvijek traži borbu. Ono što mijenjam je da sada idem na nokaut. U amaterskom boksu je bitna bila pobjeda, sada imam dovoljno vremena, tako da je nokaut prioritet - otkrio je novinu u pripremama Hrvoje Sep.

Linker
20. travanj 2024 05:04