SN/Arhiva
OSLOBOĐEN KRIVNJE

POVJETKIN OSLOBOĐEN OPTUŽBI ZA DOPING Slijedi pokazivanje mišića na sudu

Piše: Hrvoje ŠpoljarićObjavljeno: 04. srpanj 2016. 20:14

Aleksandar Povjetkin ipak je “čist”. Presudila je tako Svjetska antidopinška agencija (WADA) i na neki način sačuvala obraz ruskom boksaču. Da je bivši WBA “obični” prvak primio obavijest, potvrdio je njegov promotor Andrej Rjabinski.

- WADA je poslala objašnjenje da za sportaše koji su se pokazali pozitivnima na vrlo male količine, manje od mikrograma, medonija na testovima uzetima prije 1. listopada 2016, neće biti kazne - rekao je. Jedan od testova pokazao je manje za Povjetkina, a treba naglasiti da je testiran više puta i da su ostali testovi bili čisti. Posljednji put testirala ga je VADA (Voluntary Anti-Doping Association) 17. svibnja i taj test je zadovoljio. No, šteta je već učinjena, zbog tog jednog pada otkazan je već dogovoreni meč s Deontayem Wilderom, WBC-ovim prvakom, koji je sa svojim promotorom pokrenuo tužbu i zahtijeva novac, na koji ima pravo po ugovoru, svoja 4 milijuna dolara.

Uzvratio je Rjabinski i tužio njih za 34,5 milijuna za povredu ugovora i klevetu. Kad se već neće boksači naći u ringu i riješiti stvari šakama, promotori milijunima pokazuju mišiće u sudnici. Dok čeka službenu odluku WBC-a što će Povjetkinom, koji je ostao u statusu izazivača, Amerikanac se okrenuo sljedećim izazovima i 16. ovog mjeseca čeka ga borbeni Chris Arreola. Rjabinskog ovakva odluka WADA-e veseli jer smatra da mu jača poziciju na sudu, a i nada se da će s američkim taborom ipak ugovoriti ovaj meč do kraja godine.

Linker
19. travanj 2024 20:38