Steve Marcus / REUTERS

SLUŽBENO

POZNATA SU PRAVILA ZA NOVI MEČ MAYWEATHERA Evo zašto su izazvala veliko razočaranje: Bez sudaca, bez bodova...

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 07.12.2018. u 14:34

 • Najprije je najavljen, pa demantiran, pa ponovno najavljen, a sada možemo pročitati i njegova pravila. Govorimo o boksačkom egzibicijskom meču između bivšeg svjetskog prvaka Floyda Mayweathera i Tenshina Nasukawe, koji će se održati na nadolazećem RIZIN-ovom eventu na Staru godinu.

  Mayweather’s Swanson Communications PR tim je u četvrtak javnosti otkrio sva pravila prema kojima bi se dvoboj, zakazan na 3 puta po 3 , trebao održati, piše Fightsite.hr. Zanimljivo, ovaj PR  se održao u Las Vegasu u Mayweatherovom boksačkom klubu gdje je Japanac doletio posebno za ovu prigodu.

  Prema priopćenju, Mayweather i Nasukawa će se boriti prema čistim boksačkim pravilima u već spomenutom formatu. Obojica će nositi RIZIN-ove rukavec u težini od 8 OZ-a, a meč će se održati u težinskoj kategoriji do 147 funti (66.7 kg).

   

  Najzanimljiviji ili najšokantniji dio je onaj vezan za suđenje i bodovanje. Sudaca, naime, neće biti. A na kraju meča neće biti proglašen pobjednik.

  Na koncu stoji:

  “Ovo će biti pravi meč, ali na kraju svega se neće upisivati u boksačke ili MMA rezultate.”

  S obzirom da se Nasukawa obično bori u kategoriji do 54 kilograma, u meču će biti lakši od svog protivnika više od 12 kilograma.

  Iako svi tvrde da se radi o “pravom meču”, radi se, a to je svima jasno, o egzibiciji koja bi trebala privući gledatelje, a pružiti gotovo ništa.

  RIZIN 14 se održava 31. prosinca u Saitama Super Areni u Tokiju. Ovo će biti prvi put da Floyd Mayweather boksa u Zemlji izlazećeg sunca.

  Iz drugih medija