Steve Marcus / REUTERS
SLUŽBENO

POZNATA SU PRAVILA ZA NOVI MEČ MAYWEATHERA Evo zašto su izazvala veliko razočaranje: Bez sudaca, bez bodova...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. prosinac 2018. 15:34

Najprije je najavljen, pa demantiran, pa ponovno najavljen, a sada možemo pročitati i njegova pravila. Govorimo o boksačkom egzibicijskom meču između bivšeg svjetskog prvaka Floyda Mayweathera i Tenshina Nasukawe, koji će se održati na nadolazećem RIZIN-ovom eventu na Staru godinu.

Mayweather’s Swanson Communications PR tim je u četvrtak javnosti otkrio sva pravila prema kojima bi se dvoboj, zakazan na 3 puta po 3 , trebao održati, piše Fightsite.hr. Zanimljivo, ovaj PR se održao u Las Vegasu u Mayweatherovom boksačkom klubu gdje je Japanac doletio posebno za ovu prigodu.

Prema priopćenju, Mayweather i Nasukawa će se boriti prema čistim boksačkim pravilima u već spomenutom formatu. Obojica će nositi RIZIN-ove rukavec u težini od 8 OZ-a, a meč će se održati u težinskoj kategoriji do 147 funti (66.7 kg).

Najzanimljiviji ili najšokantniji dio je onaj vezan za suđenje i bodovanje. Sudaca, naime, neće biti. A na kraju meča neće biti proglašen pobjednik.

Na koncu stoji:

“Ovo će biti pravi meč, ali na kraju svega se neće upisivati u boksačke ili MMA rezultate.”

S obzirom da se Nasukawa obično bori u kategoriji do 54 kilograma, u meču će biti lakši od svog protivnika više od 12 kilograma.

Iako svi tvrde da se radi o “pravom meču”, radi se, a to je svima jasno, o egzibiciji koja bi trebala privući gledatelje, a pružiti gotovo ništa.

RIZIN 14 se održava 31. prosinca u Saitama Super Areni u Tokiju. Ovo će biti prvi put da Floyd Mayweather boksa u Zemlji izlazećeg sunca.

Linker
19. travanj 2024 13:46