Dillian Whyte i Dereck Chisora
 Andrew Couldridge Livepic / REUTERS
VELIKI DVOBOJI U TRAVNJU

PRIPREMA SE TEŠKAŠKI SPEKTAKL U O2 ARENI Odlaskom Joshue u Ameriku Dillian Whyte postaje glavna zvijezda vrhunskog boksačkog programa

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. veljača 2019. 20:30

Odlaskom Anthonya Joshue u Ameriku, travanj u britanskim boksačkim ringovima ostaje slobodan. No, to neće tako biti dugo vremena. Wembley je gotovo sigurno otpao, no u O2 Areni bi se trebao dogoditi jedan drugi spektakl. Eddie Hearn priprema program koji će donijeti nekoliko vrhunskih teškaških dvoboja, a predvoditi će ga Dillian Whyte, javlja Fight Site.

13. travnja Wembley će ipak biti slobodan, budući da je Anthony Joshua za sada još uvijek jedini britanski teškaš koji isti može rasprodati. No, tjedan dana kasnije boksački spektakl doživjeti će O2 Arena. Tamo će Eddie Hearn i Matchroom Boxing organizirati spektakl s nekoliko vrhunskih teškaških okršaja, a istog će predvoditi Dillian Whyte.

Whyte je sam izjavio kako će nastupiti 20. travnja, a kandidati za protivnika su mu tri borca. Njegova prva želja je Dominic Breazeale, inače prvi izazivač po WBC ljestvici. Ukoliko se uspiju dogovoriti, on bi sigurno bio Dillianov protivnik, no postaje tu i opcija Alexandera Povetkina i Luisa Ortiza. Njih dvojica bi mogli nastupiti na priredbi neovisno o tome hoće li boksati protiv Whytea. Barem se tako nešto može zaključiti iz izjave Hearna, koji je otkrio kako radi na teškaškom programu.

Već ranije dogovoren je vrlo zanimljiv meč 26-godišnjeg Davea Allena, vrlo popularnog britanskog teškaša, kojeg čeka duel s bivšim WBA prvakom, Lucasom Browneom. Hearn je otkrio kako će taj meč svoje mjesto naći upravo na spomenutom programu. No, to je zapravo tek početak, budući da se ozbiljno radi na još dva meča, koje je Hearn osobno najavio. Michael Hunter trebao bi se boriti protiv Carlosa Takama, dok bi Dereka Chisoru trebao dočekati još jedan bivši prvak, Joseph Parker.

Ukoliko se ovo dogovoriti, mogao bi to biti pravi spektakl za ljubitelje teškaškog boksa. I Hearn bi ovime mogao dokazati kako je moguće napraviti teškaški program koji će fanovi popratiti u velikom broju, bez da na njemu ima nekoga od trenutne velike teškaške trojke.

Linker
24. travanj 2024 23:24