Screenshot / Instagram
POD OKRILJEM RIZINA

PROCURILO KOLIKO BI MAYWEATHER TREBAO ZARADITI OD BORBE U JAPANU Brojke su osjetno manje u usporedbi sa spektaklom protiv McGregora

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. studeni 2018. 16:29

Najplaćeniji sportaš svijeta Floyd Mayweather Jr. za svoju borbu u japanskoj MMA organizaciji RIZIN mogao bi zaraditi oko 88 milijuna dolara, piše Fightsite.hr.

Boksački prvak u pet kategorija potpisao je ugovor za borbu protiv 21-godišnjeg kickboxing fenomena Tenshina Nasukawe s kojim će se obračunati 29. prosinca.

Prema pisanju Tokyo Sports portala “Money” Mayweather bi od samog RIZIN-a trebao dobiti 7 milijardi jena, odnosno oko 61.8 milijuna dolara.

Još tri milijarde jena, što je otprilike 26.5 milijuna dolara, neporaženi boksač očekuje da će zaraditi od prodaje PPV prijenosa borbe.

Borba Maywetahera i Nasukawe održat će se po posebnim pravilima koja tek trebaju biti otkrivena javnosti. Spektakl će biti dio RIZIN 14 priredbe u Saitama Super Areni koja prima 40 tisuća ljudi.

Svota koju bi prema ovim informacijama Mayweather trebao zaraditi znatno je manja od one koju je dobio za svoj posljednji boksački meč. Prošle godine kada je protiv najveće MMA zvijezde na svijetu Conora McGregora upisao 50. profesionalnu pobjedu Mayweather je u džep navodno spremio čak 275 milijuna dolara.

Irac se u borbi također pozamašno obogatio zbog čega je postao četvrti najplaćeniji sportaš svijeta.

Linker
16. travanj 2024 12:32