Facebook
SRAZ S ČEHOM

PUN SAMOPOUZDANJA UOČI DRUGOG IZAZOVA U PROFI KARIJERI 'Znam da ću biti na razini Joshue, borba za svjetskog prvaka će se dogoditi prije ili kasnije'

FILIP HRGOVIĆ Uoči današnjeg sraza s Čehom Pavelom Šourom (ArenaSport 4, 20.00) naš je brončani olimpijac samouvjeren, a najavio je i borbu u Zagrebu iduće godine kao sigurnu stvar
Piše: Edi DžindoObjavljeno: 27. listopad 2017. 11:30

Ni mjesec dana nakon fenomenalnog profesionalnog debija Filip Hrgović (1-0) danas u njemačkom Schwerinu lovi drugu pobjedu u profi-karijeri. Novi je izazov Čeh Pavel Šour (6-0), koji je od svojih prilično uvjerljivih šest pobjeda jednu zabilježio i protiv Hrvata Ante Verunice jednoglasnom odlukom sudaca u ožujku ove godine.

Filip jako dobro poznaje Verunicu, no, izgleda da našem brončanom olimpijcu nisu trebale informacije iz prve ruke.

Realno sam bolji

- Nisam se čuo s Antom Verunicom, ali sam gledao i taj meč. Riječ je o dobrom protivniku, koji je iste visine kao i ja, koji je teži od mene i koji sigurno nije za podcijeniti. Pavel je definitivno zahtjevniji protivnik od prethodnog. Gledao sam sve njegove mečeve koje sam mogao naći na YouTubeu, a trener Hassan i ja smo napravili detaljnu analizu te pripremili taktiku. Zaista me čeka težak meč, no, isto tako znam da ako odradim svoj maksimum, neće biti problema. Realno sam kvalitetniji borac - potpuno smireno i samouvjereno je kazao Hrgović.

Šour je na svojim društvenim mrežama hvalospjevima počastio Hrgovića, među kojima se najviše ističe dio da je Hrgović “borac koji će uskoro biti na razini Anthonya Joshue”. Neki bi ovo shvatili kao čin poštovanja prema protivniku, no, može se to shvatiti kao i taktičko-psihološki potez Čeha netom prije borbe?

- Taj Pavelov komentar nisam vidio. Drago mi je čuti da me respektira, ali ja sve to već znam - kratko i jasno će Hrgović.

Šour je uistinu puno zahtjevniji protivnik od Brazilca Zumbana Lovea koji je, podsjetimo, u Rigi pao pod našim boksačem nakon samo 90 sekundi prve runde.

Profimedia, Press Association
Filip Hrgović, arhivska fotografija

Kada će biti moguće vidjeti neku vašu borbu u Zagrebu?

- Borba u Zagrebu će se sigurno dogoditi u prvoj polovici iduće godine. Trebalo je biti i ove godine, ali je plan otpao zbog nedovoljnog vremena za organizaciju i promociju. Ta borba mora biti protiv nekog jakog protivnika i mora biti posebna kad će već biti u Zagrebu, barem tako pregovaram s promotorom - otkrio je Hrgović.

Motiv obitelj i Hrvatska

Kad je već spomenuo da očekuje da mu karijera dosegne razinu na kojoj je Anthony Joshua, bilo je prikladno čuti pokoju riječ i o potencijalnoj borbi za naslov svjetskog prvaka u budućnosti. Inače borci ne govore često o dugoročnim i velikim planovima za vlastitu karijeru jer jedna borba može sve promijeniti, no, Filip je fokusiran na svoj cilj.

- Borba za svjetskog prvaka. Prije ili kasnije će se dogoditi, hoće li biti 2018. ili 2019, zaista ne mogu znati. Ne znam kad će se dogoditi, ali će se dogoditi sigurno.

Izgleda da je, barem za početak, Hrgović u profesionalnoj karijeri podjednako dominantan i fokusiran kao u amaterskoj, pa je to povuklo jednu vječnu temu u svjetskom boksu općenito. Razlika između amaterskog i profesionalnog boksa uvijek je zanimljiva tema, no, sudeći po onome što Filip kaže, razlike gotovo i nema.

- Princip je isti, ostalo su nijanse. I dalje živim isto, i dalje živim sportski i jako treniram. Sve se na kraju svodi na to da živim disciplinirano i želim pobjeđivati - objasnio je naš brončani olimpijac iz Rija.

Još jedna od vječno vrućih tema u boksu, pogotovo za one koji ga baš ne razumiju ili pak ne cijene toliko, jest motivacija. Zašto boksači uopće ulaze u ring da bi se borili i tukli? Svatko ima svoj motiv pa tako i Filip, koji je to prilično jasno izložio.

- Ono što me motivira kad idem prema ringu je da boksam za svoju obitelj i svoju domovinu, ali i da se hrvatska zastava vidi po cijelom svijetu.

Nadamo se da će se Filipove riječi pretvoriti u djelo, a put prema naslovu svjetskog prvaka i širenju hrvatske zastave nastavlja se već večeras s očekivanim početkom u 20 sati protiv Šoura.

Linker
16. travanj 2024 07:55