Foto: Damir Krajac / CROPIX
JOŠ DESETAK BORBI?

PUT PREMA VRHU: ZAŠTO HRGOVIĆ JOŠ NIJE IMAO SUPARNIKA SVJETSKE KLASE? 'Dogovorimo borbu, a onda isključe telefon čim vide Filipa na YouTubeu'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 11. prosinac 2018. 15:07

Je li konačno došlo vrijeme za ozbiljnije suparnike? Pitanje je to koje se provlačilo kroz većinu razgovora u Draženovu domu nakon sedme profesionalne pobjede Filipa Hrgovića.

Jer, ruku na srce, nitko u zasad perfektnom skoru 26-godišnjaka iz Dubrave na papiru nije bio bolji boksač od njega. Kevin Johnson možda se tukao za svjetski naslov, izdržao 12 rundi s Vitalijem Kličkom i Furyjem, ali u subotu se vrlo jasno ocrtavala razlika između njega i Hrgovića. Amerikanac je apsorbirao udarce kao spužva, po rundi ih pokušao vratiti možda desetak, a nekoliko puta činio se zrelim za nokaut. Ipak, pokazalo se da “vreću” od 117 kilograma nije baš tako jednostavno složiti na pod.

- Možda je to nedostatak iskustva, možda i činjenica da sam u ring ušao nešto prazniji nego inače, jer su iza mene dva vrlo naporna kampa. Ali bit će u budućnosti prekida. U svakoj borbi bit ću sve bolji, doći će prava razornost - pričao je kasnije Hrgović.

Petnaest mjeseci prošlo je otkad je zaplivao profesionalnim vodama. Sedam pobjeda, od čega pet nokautom, raspodijelio je na suparnike koji su na BoxRecovoj ljestvici plasirani između 56. i 226. mjesta. Nije neki spektakl, ali put prema vrhu po logici stvari trebao bi imati gradaciju, sa sve boljim i opasnijim borcima. Osim toga, promotor Nisse Sauerland tvrdi da je između dvije zagrebačke borbe bilo nemoguće pronaći bolje rangiranog boksača koji bi pristao na borbu s Hrgovićem.

- Imali smo dogovor s Britancem Duboisom (9-0, 8 KO, 21 godina, nap. a.), ali čim je malo bolje istražio YouTubeu i vidio kakav je Filip boksač, rekao je da se ne želi boriti. Iskreno, ne krivim ga. S Malikom Scottom ista priča. Ponudili smo mu vrlo dobar novac, zainteresirao se, a pola sata kasnije već je bilo “ne, ne, ne”... I nakon toga je isključio telefon.

Sauerland ističe da je najvažnije graditi Hrgovićevu karijeru u pravom smjeru i uvjeren je da će se u Americi veliko ime u ringu pojaviti “kad-tad”.

- Svima je jasno da ne možete postati izazivač za naslov nakon šest ili sedam mečeva. Možda je Lomačenko uspio, no to se događa u iznimnim situacijama. Za otprilike deset borbi možemo početi razgovarati o tome kao o realnom scenariju - poručio je njemački promotor.

Linker
25. travanj 2024 03:49