DUESSELDORF, GERMANY - NOVEMBER 28: Tyson Fury in action with Wladimir Klitschko during their IBF/IBO/WBA/WBO World Heavyweight Championship title fight at Esprit-Arena on November 28, 2015 in Duesseldorf, Germany. (Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images)
Lars Baron/Bongarts/Getty Images

Vladimir Kličko i Tyson Fury

OBJAVIO BBC

SADA JE SLUŽBENO: OBJAVLJEN DATUM POVRATNIČKE BORBE BIVŠEG SVJETSKOG PRVAKA 'Kralj cigana' spreman je za povratak na tron

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 12.04.2018. u 16:45

 • Bivši svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji po verzijama IBF, WBA i WBO, 29-godišnji Britanac Tyson Fury vraća se u ring 9. lipnja, kada bi se u Manchesteru trebao boriti protiv još uvijek neimenovanog suparnika, objavio je u četvrtak britanski BBC.

  Fury je u studenom 2015. godine pobijedio Ukrajinca Vladimira Klička i uzeo mu tri pojasa svjetskog prvaka. Međutim, umjesto da osvojene naslove brani u ringu, Fury je bez borbe predao IBF pojas, a u ljeto 2016. godine prvo je odgodio uzvrat protiv Klička zbog ozljede, prije nego što je od njega potpuno odustao.

  Tijekom iste godine Furyju je izrečena dvogodišnja suspenzija, zbog korištenja nedopuštenih stimulativnih sredstava.

   

  U siječnju ove godine Britanski boksački savez odlučio je ukinuti Furyjevu suspenziju i obnoviti mu boksačku licencu, nakon čega je 29-godišnjak potpisao ugovor s promotorom Frankom Warrenom.

  Iz drugih medija