CROPIX
ŠAMPIONSKI TANDEM

SLAVNI TRENER FILIPA HRGOVIĆA ODMAH DETEKTIRAO U ČEMU JE PROBLEM, ALI I PORUČIO 'On je istinski šampion! Opsjednut je ovim sportom, brzo uči...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. rujan 2018. 15:15

Kubanac Pedro Diaz je bez sumnje jedno od najvećih trenerskih imena u ovom trenutku na čitavom svijetu. Upravo je on odnedavno glavni i odgovorni kada govorimo o boksačkoj budućnosti našeg najboljeg profesionalca Filipa Hrgovića, piše Fight Site.

“Hrga” je gotovo čitave priprema za nastup protiv Amira Mansoura koji mu slijedi ove subote u Areni, odradio kod Diaza u Miamiju. Bilo je zanimljivo čuti Hrgovićeva pozitivna iskustva sa slavnim stručnjakom, no što Diaz misli o Hrgoviću nakon prvih zajedničkih priprema.

U intervjuu koji je objavljen na službenim stranicama njemačkog promotora Sauerland Boxinga, Diaz je istaknuo kako Hrgovića vidi kao budućeg svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

“Filip mi je preporučen od strane njegovog menadžera. Oni su tražili način da pojačaju njegov trenerski tim, htjeli su dovesti profesionalca s iskustvom na najvišem nivou”, objašnjava Diaz kako je uopće došlo do suradnje s brončanim hrvatskim olimpijcem.

Diaz i sam ima mnogo iskustva kao trener amaterskih boksača. S kubanskim nacionalnim timom je uzeo ukupno 20 zlata, 6 srebra i 3 bronce na četiri olimpijska turnira koliko je bio izbornik. Nastavio je nizati uspjehe i s profesionalcima. U njegovom rosteru su Miguel Cotto, Guillermo Rigondeaux i Grigory Drozd.

Upitan o tome koliko je zadovoljan dosadašnjim treninzima s Hrgovićem, Diaz odgovara:

“Za sada sve ide dobro. Zajednički smo donijeli odluku da je najbolje da ostane u Miamiju čitavo vrijeme, puna dva mjeseca, kako bi se što bolje pripremio za nadolazeći nastup.”

Diaz je već nakon prvih priprema u Hrgoviću prepoznao potencijal za budućeg svjetskog prvaka.

“On je istinski šampion. Opsjednut je ovim sportom i vrlo brzo nauči ono što mu se sugerira te jako lako prima nove savjete. To su neke od najbitnijih karakteristika da bi mogli ostvariti velike rezultate”, objašnjava Kubanac i dodaje što još treba poboljšati da bi napravio korak naprijed u karijeri…

“Ne želim u ovom trenutku ulaziti u detalje, ali mora pojačati neke tehničke segmente svog boksa. I druga stvar jest da mora poboljšati pozicioniranje u ringu.”

Prve pripreme su bile upoznavanje pa Diaz s Hrgovićem nije radio na jednoj specifičnoj stvari nego su pokušali poboljšati sve segmente boksa i pripremiti “Hrgu” za važan meč u Zagrebu.

“Radili smo na svim aspektima boksačkog sporta. Od tehničkih dijelova, pa sve do mentalne pripreme. Radili smo i na snazi na početku, prije nego što smo krenuli u specifične treninge. Ovdje, u prvom dijelu, se više radilo o tome da pokušam procijeniti njegov puni potencijal i kako ćemo u budućnosti izbrusiti do kraja ovaj dijamant”, opisuje poznati trener.

Kako se Hrvat uklopio u radu s ostalim profesionalcima u njegovoj dvorani?

“Sretan sam što imam priliku raditi s mnogim top sportašima iz raznih zemalja. Mi svi dijelimo strast za ovim sportom i volju za treniranjem. Zato se Filip uklopio savršeno u moj tim i s ostatkom obitelji se savršeno slaže.”

I za kraj je Diaz pokušao otkriti tajnu svog trenerskog uspjeha…

“Strast, fokus, koncentracija, posvećenost i naporan rad su ključ uspjeha. Posvetio sam čitav svoj život mojim sportašima i boksačkom sportu. Nema tu posebne magije u tom receptu. Samo pokušavam ostati skroman i biti otvoren za druga mišljenja”, zaključuje Diaz.

Linker
25. travanj 2024 07:40