Srdjan Vrancic / CROPIX
TITULA INTERKONTINENTALNOG PRVAKA

TEŠKAŠ IZ DUBRAVE PRIHVATIO RIZIK KOJI MNOGI BOKSAČI IZBJEGAVAJU Hrgu u zagrebačkoj Areni čeka najveći ispit njegove profesionalne karijere!

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 07. rujan 2018. 14:59

Sutra navečer u zagrebačkoj Areni Filipa Hrgovića (5-0, 4 KO) bez sumnje čeka najveći ispit njegove profesionalne karijere.

PROBLEMI? Teškaš iz Dubrave u svojem šestom meču borit će se za titulu interkontinentalnog prvaka prema WBC verziji, ali ga zato u ringu ne čeka nimalo bezvezan suparnik. Amerikanac Amir Hardcore Mansour (23-2-1, 16 KO) ima čak 46 godina, od kojih je nemali dio proveo iza rešetaka zbog dilanja droge. Niski, ali čvrsti Mansour može Filipu priuštiti ozbiljne probleme. U dosadašnjoj karijeri Amerikanac je svladao nekoliko respektabilnih boksača, a gubio je, na bodove, samo od Stevea Cunninghama i Dominica Breazealea, koji su svojedobno bili izazivači za neku od svjetskih titula.

Osim toga, Mansour je slovio kao boksač kojega se izbjegava jer je rizik od poraza bio velik, a nagrada za pobjedu relativno mala. Za ovako ranu fazu Filipove karijere riječ je o opasnom suparniku s kojim bi malo koji boksač i promotor u usporedivoj situaciji riskirali.

ANONIMCI Na primjer, WBA, WBO i IBF prvak Anthony Joshua u šestom profesionalnom meču karijere borio se protiv izvjesnog Matta Legga i nokautom ga poslao u boksačku mirovinu. Prvak prema WBC verziji Deontay Wilder u šestoj je borbi srušio Kelseyja Arnolda, potpunog anonimca koji je u pet mečeva ostvario samo jednu pobjedu, dok je izvrsni Dillian Whyte u istoj fazi karijere sredio Gruzijca Zuraba Noniašvilija, čovjeka koji je nokautiran okruglih deset puta.

Tek nešto kvalitetnijim izborom suparnika mogu se pohvaliti Hrgovićevi suparnici iz amaterskih dana, Joe Joyce (srebro na OI u Riju) i Tony Yoka koji je na putu prema olimpijskom i svjetskom naslovu dva put svladao Filipa.

Joyce (5-0, 5 KO) u šestoj borbi ide na Gruzijca Iaga Kiladzea (26-3) koji je ove godine izgubio oba meča, dok je Yoka (5-0, 4 KO) u petoj borbi svladao nešto iskusnijeg i boljeg boksača, Britanca Davida Allena (14-4). Ime njegova sljedećeg suparnika još nije poznato.

Linker
17. travanj 2024 23:52