CROPIX
SLUŽBENO

TOTALNI ZAOKRET: HRGOVIĆ IMA NOVOG PROTIVNIKA Dva dana uoči obrane naslova u Zagrebu došlo do promjene, bori se s Amerikancem koji je izazvao Klička

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. prosinac 2018. 21:11

Filip Hrgović ima novog suparnika u meču u kojem će prvi put braniti naslov međunarodnog WBC prvaka, a to je Kevin 'Kingpin' Johnson (39).

Hrvatskom boksaču u subotu je u Dvorani Dražena Petrovića suparnik trebao biti Ekvadorac Ytalo Perea. On je u Zagreb trebao stići još u utorak, ali nije se pojavio.

Iz Hrgovićevog tima Sauerland objavili su kako Perea nema potrebnu dokumentaciju za putovanje.

Johnson je Amerikanac koji je u karijeri na omjeru od 32 pobjede, 1 remija i 11 poraza. Zanimljivo je da se 2009. godine borio za naslov i izgubio od legendarnog Vitalija Klička nakon 12 rundi, a borio se i protiv Tysona Furyja, Anthonyja Joshue...

"Nisam morao razmisliti dva puta kada su mi ponudili borbu. Hrgović me nimalo ne brine. Borio sam se protiv najboljih, a on nije najbolji, zašto bih se brinuo zbog njega? Trebat će mu sva potpora koju će dobiti u subotu. Kakav god bio ishod na kraju navijači će dobiti ono što su platili. To mogu garantirati", poručio je Johnson.

"Očito da nije idealno za Filipa da tako kasno promijeni suparnika, ali s obzirom na okolnosti nismo imali druge opcije. Ipak, oduševljeni smo što smo osigurali tako uglednu zamjenu. Kevin Johnson se borio protiv najboljih. On uvijek priušti šou i siguran sam da navijači u dvorani Dražena Petrovića neće biti razočarani", poručio je promotor Nisse Sauerland.

Linker
23. travanj 2024 15:01