Mayweather vs Pacquiao
 Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports
PRVI MEČ ISPISAO POVIJEST

UGLEDNI BOKSAČKI PROMOTOR OTKRIO INSAJDERSKU INFORMACIJU Priprema se teren za veliki revanš i sudar apsolutnih zvijezda borilačkog sporta

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. siječanj 2019. 21:50

Prema riječima trenutačno najuspješnijeg svjetskog boksačkog promotora Eddieja Hearna, ukoliko pobijedi Adriena Bronera ovog vikenda, legendarni Manny Pacquiao će se u rujnu ove godine sučeliti s jednako legendarnim rivalom Floydom Mayweatherom, piše Fight Site.

Neporaženi Amerikanac i Pacman su se prvi put borili 2015. godine, a Mayweather je u konačnici slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Bio je to ujedno i najlukrativniji boksački meč u povijesti. Dvojac je zaradio oko 500 milijuna funti samo od PPV prodaje i ulaznica.

Las Vegas Sun/L.E. Baskow / REUTERS

Od tada se govori o revanšu, s obzirom da je Filipinac u prvom meču imao ozlijeđeno rame i tvrdio je da nije mogao dati onoliko koliko može. U međuvremenu se Mayweather povukao u mirovinu da bi se opet vratio 2017. godine bizarnim boksačkim mečem protiv MMA zvijezde Conora McGregora. Prije nekoliko tjedana u Japanu je ovaj 42-godišnjak odradio egzibicijski meč protiv domaće zvijezde Tenshina Nasukawe u kojem je lako svlavio prekidom već u prvoj rundi.

Pacquiao je također nekoliko puta koketirao s mirovinom, no u konačnici je ipak ostao u profi ringu. Težak poraz protiv Jeffa Horna 2017. je kumovao razlazu s trenerom Roachom jer je ovaj smatrao da Pacman pod hitno mora u penziju. Ipak, Filipinac se vratio s novim timom te je prilično impresivno svladao Lucasa Matthyssea u meču za titulu WBA prvaka svijeta velter kategorije.

Greg M. Cooper / USA Today Sports / Reuters
Floyd Mayweather Jr. na utakmici Boston Celticsa

Ovaj vikend će braniti svoj pojas prvi put protiv Mayweatherovog pulena Adriena Bronera.

Upitan tko će pobijediti u ovom meču, Hearn odgovara:

“Pacquiao na bodove. Ne vidim Bronera kao tipa koji može forsirati akciju u ringu. Mislim da je Pacquiao sjajno ulaziti, poentirati i onda izlaziti, te tako dobivati rundu po rundu. Na kraju ga vidim kao pobjednika.”

A onda je Hearn otkrio insajdersku informaciju…

“A onda će objaviti da će se boriti protiv Floyda Mayweathera u rujnu mjesecu. To će učiniti u ringu ove subote”, zaključuje Hearn.

Linker
26. travanj 2024 08:52