Julian Finney/Getty Images
ZANIMLJIV KOMENTAR

UGLEDNI TRENER PROGNOZIRA BOKSAČKI SPEKTAKL 'Fury može dobiti svaku rundu, no to ne znači da ga Wilder u jednoj neće pogoditi i slomiti ga'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. studeni 2018. 22:54

Veliki boksački trener Naazim Richardson odlučio je dati svoju prognozu subotnjeg teškaškog supermeča između Tysona Furya i Deontaya Wildera, piše Fightsite.hr. I prognoza je vrlo zanimljiva.

Richardson je prava boksačka legenda, a posebno se istaknuo kao trener Bernarda Hopkinsa i Shanea Mosleya. Trenutno još uvijek radi, ali ne na toliko visokoj razini, no teško može biti pogrešna osoba ukoliko vam je potrebno stručno mišljenje o velikom ogledu koji nas čeka u subotu i na koji s gledamo s velikim nestrpljenjem. Naravno, u pitanju su Tyson Fury i Deontay Wilder.

“Baš sam gledao Furya i izgleda fenomenalno. Čak i boja njegove kože izgleda sjajno. Vidim ga kao boksača koji će dobiti svaku rundu, no to ne znači da ga Wilder u jednoj neće pogoditi i slomiti ga. Tko god pobijedi u ovom meču može slobodno reći kako je najopakiji čovjek svjetskog boksa u ovom trenutku”, izjavio je Richardson, nakon toga nastavivši:

“Ne želim ovom izjavom ništa oduzeti Anthonyu Joshui, ali on je sam dozvolio da se ovaj meč dogodi i time su mu ova dvojica preuzeli primat. Fury će, ako pobijedi, moći reći kako je pobijedio Wildera i Klička, u suprotnom će Wilder moći reći kako je pobijedio Furya i Ortiza. Tko god pobijedi u ovom meću biti će ono što je zapravo Mike Tyson prvi nazvao tako, najopakiji čovjek na planetu.”

Ovo je slično razmišljanje mnogima koje smo čuli kroz protekle tjedne, odnosno svima je jasno kako je Fury tehnički bolji boksač te kako je pitanje hoće li ga Wilder uspjeti pogoditi nekom od svojih bombi. No, svi ti isti se slažu kako nisu sigurno hoće li Fury uspjeti ostati na nogama ukoliko se to dogodi. Upravo zbog toga jedva čekamo subotu i najveći teškaški meč još od onog između Joshue i Klička, uz svo poštovanje prema svemu što je Joshua nakon toga napravio.

Linker
26. travanj 2024 09:13