Ben Hoskins/Getty Images
PORTRET AMERIKANCA

UPOZNAJTE NOVOG HRGOVIĆEVOG IZAZIVAČA Ulazio je u ring s velikim imenima, a nevjerojatno zvuči podatak da će se u Zagrebu boriti drugi put u osam dana

Filip Hrgović u posljednji je tren promijenio protivnika u subotnjem boksačkom spektaklu u Zagrebu. Umjesto Ekvadorca Ytalea Peree za suparnika će imati 39-godišnjeg Amerikanca Kevina 'Kingpina' Johnsona. Riječ je o boksaču koji se borio prošle subote i taj je meč okončao pobjedom.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 06. prosinac 2018. 21:52

O kome je zapravo riječ? Riječ je o tamnoputom Amerikancu, 39-godišnjaku iz New Jerseyja, koji se borio 2009. protiv Ukrajinca Vitalija Klička za naslov svjetskog prvaka i izgubio. Ima dojmljivu boksačku karticu borbi. Ulazio je u ring s velikanima poput Tysona Furyja (2012), Derecka Chisore (2014), Anthonyja Joshue (2015), Kubrata Puleva (2017)... Sve te borbe je izgubio, ali je činjenica da ima određeno ime.

- Osjećam se dobro. Prošli vikend sam borbu završio nokautom, još sam uvijek u formi iz tog susreta. U sjajnoj sam formi i spreman dolazim - rekao je Johnson, te dodao.

- Nisam dvaput razmišljao kada su mi ponudili ovu borbu. Hrgović me uopće ne zabrinjava. Borio sam se s najboljima, a on nije među najboljima, dakle zašto bih se onda ja brinuo? On se pripremao za nešto sasvim drugo, za drugog borca, tako da ćemo sada vidjeti što će se dogoditi kada se nađemo usred ringa. Teško mi je predvidjeti baš, ali ako mi dođe prilika za nokaut, nokautirat ću ga. Njemu će trebati sva moguća potpora i pomoć sutra jer ako se to ne dogodi, jako će se zabrinuti. Jedno je sigurno. Navijači se ne moraju brinuti. Novac koji su odvojili i već kupili ulaznice im je sjajna investicija. Neće ništa propustiti, samo će dobiti još bolji boks. Jamčim to!

Tako zbori Johnson. Mi baš nismo sigurni u takvu opciju. Sigurno da jest u formi, ali u svijetu ozbiljnog profi-boksa, dva meča u osam dana... To se ne radi.

Iz Team Sauerlanda moraju 'spašavati' meč, organizaciju. Možda, tko zna, Johnson i pruži dobar boks, kako je najavio njemački promotor Nisse Sauerland, ali generalno nitko nas ne može uvjeriti da je ovo perfektna i besprijekorna organizacija meča. Mala sjena, bit ćemo blagi, mala sjena definitivno ostaje. Šteta.

Linker
25. travanj 2024 12:19