Screenshot: Youtube
SLUŽBENO VAGANJE

VIDEO: BRANITELJ NASLOVA 11 KILOGRAMA TEŽI OD SVOG SUPARNIKA 'Nadam se da ću ga nokautirati u osmoj rundi'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. rujan 2018. 15:00

Anthony Joshua i Alexander Povetkin odradili su vaganje pred svoj meč naslov prvaka prema WBA, WBO i IBF verzijama, a britanski boksač i branitelj naslova imao je 11 kilograma više od svog iskusnog ruskog protivnika, piše Fightsite.hr.

Joshui je vaga pokazala 111.7 kilograma, što je dva kilograma više nego što je imao za meč protiv Josepha Parkera. Time je prestao niz prema kojem je Britanac nekoliko mečeva za redom bio svaki puta lakši od prethodnog. Za meč protiv Carlosa Takama bio je na 115 kilograma, no toliko teškog ćemo ga teško ponovno vidjeti.

Budući da brži od Povetkina, kojem je vaga pokazala 100.6 kilograma, teško može biti, Anthony je odlučio biti što jači. Veliku prednost imati će i u dužini ruku, što je bio faktor koji je presudio kod jedinog Povetkinovog poraza.

U pitanju je onaj od Vladimira Klička, nakon kojeg je velike kritike dobio sudac tog meča, koji je tolerirao Kličkov klinč i hrvanje u svakoj situaciji kad bi Povetkin došao na distancu s koje ga može ugroziti. Ovog puta će tako veliki faktor meča biti sudac, odnosno kriterij s kakvim će ući u meč.

"Nadam se da ću ga nokautirati u osmoj rundi", izjavio je Joshua, te dodao.

"Potpuno sam fokusiran na meč, ali sam fokusiran i na to da ponudim dobru tuču. Nemam ništa protiv toga da izađem s masnicom na oku ili sa slomljenim nosom jer ovog puta sam spreman ponešto i primio da bih više od toga dao", dodao je britanski boksač.

Meč je na rasporedu večeras iza 22 sata.

Linker
19. travanj 2024 21:34