Reuters/Lee Smith
SLAVLJE NIJE BILO UPITNO

VIDEO: DRUGA POBJEDA BIVŠEG SVJETSKOG PRVAKA NAKON POVRATKA U RING Tyson Fury savladao Talijana i bacio rukavicu izazova prvaku: 'Nokautirat ću te!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. kolovoz 2018. 10:13

Britanski teškaš Tyson Fury uspješno je odradio svoj drugi meč nakon povratka u ring te je u Belfastu porazio Talijana Francesca Pianetu sudačkom odlukom nakon deset rundi.

Fury si je jako pametno dozirao protivnike. Nakon što je u prvom povratničkom meču vrlo lako riješio Sefera Seferija, ovog puta doveli su mu bivšeg izazivača, čvrstog boksača koji bi trebao testirati Furyevu sposobnost na boksa na dulje staze. I taj ispit su uspjeli odraditi, a čini se kako ga je Fury za ovu priliku uspio i položiti, piše Fightsite.hr.

“Kralj Cigana” svih je deset rundi držao jako dobar ritam i ponovno se tu moglo vidjeti onakvog plesa na kakav odgovor nije imao veliki Vladimir Kličko, kojeg je upravo Fury 2015. godine uspio detronizirati. Kvalitetnim udarcima pogađao je Pianetu koji se nije predavao, nego je konstantno tražio kut iz kojeg bi on uspio doći do prilike ugroziti Furya. Takvih se pojavilo tek nekoliko, ali to nije nikako dovoljno za napraviti nešto više. Štoviše, nije bilo dovoljno niti za ijednu rundu kod bilo kojeg suca.

Tyson Fury ovim je nastupom sam sebi uspio dokazati neke stvari, što je zapravo i najvažnije. Pobjeda uostalom niti u jednom trenutku nije bila upitna, čak se dobio dojam da Fury namjerno želi boksati deset rundi, odnosno da ne želi pokušati završiti talijanskog boksača. Mi smo vidjeli Furya koji ponovno ima želju boksati i koji ponovno ima želju boksati na onaj način kojim je stekao brojne fanove.

I smatra kako je spreman već se u idućem meču susresti s Deontayem Wilderom, aktualnim prvakom prema WBC verziji. To će biti pravi spektakl.

"Je*eno ću te nokautirati, momak", poručio je Fury Wilderu nakon borbe, dok je njegov promotor Frank Warren dodao:

"Borba je dogovorena. Detalji će biti otkriveni, ali borba je dogovorena".

Linker
27. travanj 2024 03:48