BOKS IZ NEKIH DRUGIH VREMENA

VIDEO: SJEĆANJE NA BRUTALNI NOKAUT KOJI JE UŠAO U POVIJEST Evo kako je veliki Lennox Lewis prije točno 17 godina dobio svoju osvetu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. studeni 2018. 09:11

Prije točno 17 godina legendarni Lennox Lewis brutalnim je nokautom svladao Hasima Rahmana i u Las Vegasu ponovno osvojio WBC, IBF i IBO titule.

Sedam mjeseci ranije Rahman je priredio jedno od najvećih iznenađenja u povijesti teške kategorije i nokautiravši Lewisa preuzeo sve njegove pojaseve. ‘The Lion’ je ubrzo poslije toga zatražio revanš s novookrunjenim vladarom ‘kraljevske’ kategorije, piše Fight Site.

Iako je promotor Rahmana, slavni Don King, pokušavao svom borcu za prvu obranu titule pronaći drugog protivnika, do velikog revanša je ipak došlo nakon što je Lewis cijelu stvar odveo na sud gdje je tražio da se ispoštuje klauzula iz njihovog ugovora.

Sud je donio odluku u Lewisovu korist i 17. studenog 2001. godine svjedočili smo borbi u kojoj je sredinom četvrte runde nokautirao Rahmana i vratio pojaseve u svoje vlasništvo.

Lennox je nakon tog dvoboja prekidima svladao Mikea Tysona i Vitalija Klička te se potom 2004. povukao u zasluženu mirovinu s impresivnom karijerom tijekom koje je upisao 41 pobjedu, dva poraza (Rahman i Oliver McCall) i jedan neodlučeni ishod (Evander Holyfield).

Linker
17. travanj 2024 13:59