CROPIX
REAKCIJA NAKON PORAZA

VIDEO: STJEPAN BOŽIĆ PROZVAO MEDIJE NAKON PORAZA MLADOG HRVATSKOG BOKSAČA 'Morao je čitati razna pljuvanja...mogli ste vidjeti da meč nismo kupili'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. veljača 2018. 14:24

Luka Pupek (19) poražen je u borbi za WBC-ov naslov u juniorskoj srednjoj kategoriji od Maona Allyja nokautom u drugoj rundi.

Koban je za njega u među održanom u Južnoafričkoj Republici bio je kroše borca iz Tanzanije, a nakon meča se putem Facebooka oglasio Stjepan Božić, bivši hrvatski boksač i Pupekov trener, očito iziritiran nekim ranijim napisima u hrvatskim medijima.

"Luka je izgubio u drugoj rundi. Izgubio je prekidom, a to je sastavni dio boksa", započeo je Božić.

"Definitivno je put bio predugačak, možda se nije oporavio, iako kaže da je. Veliki medijski pritisak na mladog čovjeka bio je zadnjih mjeseci. Morao je čitati razne komentare i pljuvanja. Možda je na njega utjecalo i 1800 metara nadmorske visine. Možda je utjecalo i neiskustvo, bio je potpuno isključen. Mene je trener ošamario kada sam bio isključen. Ja tu nisam bio glavni trener i nisam imao pravo nikoga šamarati. Govorio sam mu što da radi, ali nije htio slušati", nastavio je Božić.

"Samo bih poručio ovim pametnim boksačkim znalcima, možemo ih nazvati hejterima, možemo ih nazvati ne znam kako sve ne, jer neću biti prost. Mislim da ste sada mogli vidjeti da ovaj meč nismo kupili kao što su govorili da kupujemo i ovaj meč. Nadam se da su ovi sada koji nas 'jako vole' sretni. Ja nikad nisam kupio svoj meč i nikad ne bih stao iza osobe koja kupuje mečeve. Toliko od mene. A mislim da sam ovom hrvatskom boksu nešto dao..."

Linker
18. travanj 2024 22:57