Boxing - Oleksandr Usyk v Tony Bellew - WBC, IBF, WBA & WBO World Cruiserweight Titles - Manchester Arena, Manchester, Britain - November 10, 2018 Oleksandr Usyk celebrates after knocking out Tony Bellew to win the fight Action Images via Reuters/Carl Recine - UP1EEBA1UK16Y
Reuters/Carl Recine

SPEKTAKL NA 'OTOKU'

VIDEO: VELIKA NOĆ U MANCHESTERU OKONČANA BRUTALNIM NOKAUTOM Prvak na maestralan način obranio elitne pojaseve, Britanac plakao nakon teškog poraza

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 11.11.2018. u 08:07

 • Oleksandr Usyk uspješno je u Manchesteru obranio sva četiri elitna pojasa lakoteške kategorije, pobjedom protiv Tonya Bellewa. Meč je ponudio sjajan boks, a Usyk je slavio teškim nokautom u osmoj rundi meča.

  Meč nije krenuo s velikom količinom akcije kakva se najavljivala, nego su oba borca u  početku tražila napad protivnika, s ambicijom da zaprijete iz kontre. Tako smo prvu rundu većinom gledali traženje distance, a sve vrijedno spomena je par udaraca Bellewa u Usykovo tijelo. Nastavilo se na sličan način i u drugoj rundi te u jednom trenutku Bellew čak pokazuje ljutnju zbog Usykovog načina boksa. Posljednjih pola minuta napokon nešto akcije, gdje je prave udarce pogađao Bellew, piše Fight Site.

   

  U trećoj rundi Usyk se napokon diže te se Bellew počinje kretati unazad. Ipak, i u takvom načinu Britanac traži udarce, traži akciju i ona je napokon ponuđena publici. Kako vrijeme prolazi sve su otvoreniji, a posebno se puno akcije nudi u završnici treće i četvrte runde. Nakon što su se prve dvije mogle procijeniti u korist Bellewa, sada je već postalo i teže za suce. Petu rundu Usyk ponovno usporava s napadima, no počinje se više kružno kretati, čime dodatno umara Bellewa koji i dalje traži udarac. Nekoliko ozbiljnih je i pogodio, no Usyk je bio spreman vratiti. Obojica su pokazivali veliku čvrstinu, a zaključak na polovici meča bio je da je Bellew sve umorniji, dok se Usyk zapravo tek počinje paliti.

  Prvi znaci onoga što će se dogoditi su viđeni u sedmoj rundi, koju je ponovno Bellew otvorio bolje, no već na polovici usporava i kraj dionice pripada Usyku, koji je nekoliko puta ozbiljno pogodio. Bellew je čvrst, na nogama je, ali vidno je sve sporiji i bilo je pitanje kada će Usyk osjetiti trenutak za pravi napad. Osjetio ga je sredinom osme runde, kada se već umorni Bellew počeo kretati uz konopce. Usyk je ušao u jednu dobru seriju, nakon nje se odmaknuo da procijeni situaciju te je vidio priliku da završi borbu. To i čini kombinacijom gdje je sve pokrenuo desni direkt, a završi lijevi kroše, nakon čega Bellew pada. Odmah se ustaje na koljena, no potpuno izbezumljen i nije bilo šanse da se vrati u meč i to je bilo gotovo.

  Usyk je tako po prvi puta obranio sva četiri pojasa lakoteške kategorije, a na pitanje hoće li nakon ovog meča priječi u teškaše, nije htio dati odgovor. Bellew mu je srdačno čestitao i izgledao je zadovoljan onim što je pružio u meču. Ipak je protiv sebe imao fenomena, boksača kojeg ćemo još dugo gledati u samom vrhu.

  Tagovi
  Iz drugih medija