Anthony Joshua udara Vladimira Klička
 Andrew Couldridge Livepic / REUTERS
NAKLONIO SE UZORU

VIDEO: ZANIMLJIV RAZGOVOR JOSHUE I KLIČKA GODINU DANA NAKON FANTASTIČNOG OKRŠAJA 'Tvoje znanje je kao enciklopedija. Ovim putem te zapošljavam...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. svibanj 2018. 10:57

BBC je jučer emitirao vrlo zanimljiv dokumentarac, u središtu kojeg su bili Anthony Joshua i Vladimir Kličko. Posebno je bio zanimljiv njihov međusobni razgovor koji su pred kamerama vodili, piše Fightsite.hr.

Joshua i Kličko našli su se licem u lice prvi put nakon njihovog fantastičnog međusobnog meča, održanog u travnju prošle godine. I to na Wembley stadionu gdje su taj meč odradili, a sve to su snimale kamere BBC-a. Tim putem je Joshua svom bivšem protivniku, ali i uzoru, rekao sve što misli o njemu. Bilo je to jako lijepo za čuti, kako fanovima, tako sigurno i samom Ukrajincu.


history

“Tvoje znanje je kao enciklopedija i nevjerojatno puno bi vrijedilo svakome na koga bi ga mogao prenijeti, a ja se nadam da to mogu biti ja. Gdje je moguće pronaći veću mudrost i znanje nego od tebe”, rekao je Joshua u lice Kličku, da bi nakon toga rekao još nešto o Ukrajincu samo za kamere:

“Kličko govori 50 jezika, ima diplomu iz svake znanosti na sveučilištu i njegov mozak je iznad ovog kod većine ljudi.”

Onda se još jednom obratio Kličku: “Ovim putem te zapošljavam, zaposlen si! Što god trebaš, samo reci, moj si!”

Nakon toga je došao red na Klička da se obrati svom nasljedniku.


Uppercut best ever

“Mislim kako imaš sve što je potrebno da bi dugi niz godina dominirao ovim sportom. Ali, pazi na zdravlje, neka ti ono bude najvažnije. I nikad, ali baš nikad, nemoj podcijeniti niti jednog protivnika. Bio bih jako sretan ukoliko bih ti mogao pomoći da postigneš što veći uspjeh”, rekao je 41-godišnji legendarni šampion.

Joshua trenutno u svom vlasništvu ima tri elitne titule i nedostaje mu samo ona koja se nalazi kod Deontaya Wildera. Njih dvojica mogli bi napokon odraditi taj meč ove jeseni, a Kličko je još iznio svoju prognozu:

“Obojica su bila u mom trening kampu i s obojicom sam proveo podosta rundi u ringu. Posebno su drugačiji tip boraca prema tome kako biraju udarce. No, snaga pojedinačkog udarca, atleticizam i to da je olimpijski prvak sa sjajnom amaterskom pozadinom, to je nešto što Wilder nema. To bi moglo igrati vrlo važnu ulogu i veselim se meču.”

Ukoliko se meč dogovori, tko zna, možda čak vidimo Klička u kutu Anthonya Joshue. Tamo bi svakako bio veliko pojačanje njegovom timu.

Linker
14. travanj 2024 20:10