Action Images via Reuters/Andrew Couldridge
TOTALNI ZAOKRET

ZBOG UGOVORA IZ SNOVA PROPAO NAJIŠČEKIVANIJI REVANŠ GODINE! Navijači šokirani, a prvak van sebe od bijesa: 'Ti jadniče jedan!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. veljača 2019. 17:13

Ljubitelji boksa nažalost neće moći uživati u revanšu između Tysona Furyja i Deonatayja Wildera. Predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman je, naime, potvrdio da se taj dvoboj, koji je bio planiran za 18. svibanj i američki Brooklyn, sada i službeno neće dogoditi!

Razlog je TV ugovor koji je Tyson Fury prije nekoliko dana potpisao, a koji komplicira organizaciju uzvratnog meča. Unatoč tome što je World Boxing Council (WBC) naložio organizaciju revanša, on se neće dogoditi unatoč prolongiranju roka koji su dvije strane imale za dogovor. Posljednji rok je završio u srijedu, a nakon toga je predsjednik WBC-a dao izjavu za medije, javlja Fight Site.

“Revanš između Deonatayja Wildera i Tysona Furyja se i službeno neće dogoditi sljedeće”, izjavio je Sulaiman za BoxingScene te je dodao:

“WBC je dobivao informacije kroz kanale koje imamo u ovakvim procesima. Dok je Wilder pokazao volju za branjenje svoje titule u revanšu, Fury će sada odraditi drugi meč. Nadamo se da bi se revanš mogao dogoditi u budućnosti.”

BELFAST, NORTHERN IRELAND - AUGUST 18: Tyson Fury is confronted by rival boxer Deontay Wilder after defeating Francesco Pianeta in a heavyweight contest at Windsor Park on August 18, 2018 in Belfast, Northern Ireland. (Photo by Charles McQuillan/Getty Images)
Charles McQuillan/Getty Images

Fury će za pet mečeva koje odradi za Top Rank i ESPN inkasirati oko 100 milijuna dolara i to će mu biti utjeha što je revanš s Wilderom barem za sada propao. Naime, Top Rank svoje priredbe prikazuje na ESPN-u i ESPN+ platformi, dok je aktualni prvak Wilder do sada surađivao sa Showtimeom i njihovim PPV servisom.

Analitičari vjeruju da će se Wilder sada sudariti s obaveznim izazivačem Dominicom Breazealeom. Iako Breazeale ima već dogovorem dvoboj s Dillianom Whyteom, postoji velika mogućnost da bi se ovaj meč mogao prolongirati upravo radi dvoboja za WBC titulu. Breazeale je u prosincu nokautirao Carlosa Negrona što mu je ujedno bio i posljednji nastup.

Bijesni Wilder: 'Ti jadniče jedan…'

Deonatay Wilder je bijesan jer mu je propao revanš protiv Tysona Furyja, koji je bio naložen od strane WBC-a za mjesec svibanj. No, u konačnici je “Kralj Cigana” odlučio potpisati ugovor s ESPN-om i Top Rankom što je onemogućilo da se revanš realizira.

WBC svjetskog prvaka u teškoj kategoriji je posebno naživcirala Furyjeva izjava od prošlog tjedna u kojoj je potvrdio da će se boriti protiv bilo koga.

“Borit ću se protiv bilo koga u svijetu boksa, nemojte koristiti politiku da me ne izazovete. Da ne izazovete pravog šampiona svijeta u teškoj kategoriji”, rekao je Fury na što se Wilder noćas nadovezao.

Screenshot: YouTube

“Ti jadniče jedan! Svi znamo da si to izjavio jer si znao da se nećeš boriti protiv mene u sljedećem meču. Ovaj papak je tražio još jednu borbu za zagrijavanje. Ali ja te ne krivim, vjerojatno bih i ja isto napravio da je moj mozak onako odskočio od poda kao tvoj.”

Oglasio se i Wilderov menadžer Shelly Finkel. On tvrdi za ESPN-a da je problem nastao na drugoj strani.

“Toliko je jasno da se Fury ne želi boriti protiv nas u sljedećem meču. Nadamo se da ćemo uspjeti realizirati ovaj revanš nakon ovoga. U međuvremenu, mi ćemo organizirati sebi meč. Željeli smo Furyja u idućem meču. Nisamo imali drugih interesa. Sve što smo čuli od Furyja jest da se želi boriti protiv Deonatayja u idućem meču. Mi smo bili spremni na to. Fury nije bio!”, zakčio je Finkel.

Analitičari vjeruju da će se Wilder sada sudariti s obaveznim izazivačem Dominicom Breazealeom. Iako Breazeale ima već dogovorem dvoboj s Dillianom Whyteom, postoji velika mogućnost da bi se ovaj meč mogao prolongirati upravo radi dvoboja za WBC titulu. Breazeale je u prosincu nokautirao Carlosa Negrona što mu je ujedno bio i posljednji nastup.

Linker
23. travanj 2024 21:32