screenshot youtube
NEVIĐENA DOMINACIJA

BOKSAČKA POEZIJA USYKA! POIGRAO SE S GASSIEVIM I POSTAO APSOLUTNI PRVAK Porazio do sada neporaženog Rusa pred punom dvoranom njegovih navijača

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. srpanj 2018. 10:25

VIDEO:

Nevjerojatan meč odradio je Oleksandr Usyk u finalu svjetske boksačke serije, gdje se susreo s Muratom Gassievim. Do sada neporaženog ruskog boksača porazio je pred punom dvoranom njegovih navijača i to na nevjerojatno dominantan način, čime je osvojio Muhammad Ali trofej, ali i sva četiri elitna pojasa lakoteške kategorije, prenosi Fight site.

Apsolutno je nevjerojatna bila dominacija Oleksandra Usyka u ovom meču, koji je prije svog starta bio izjednačen pri gotovo svim svjetskim kladionicama. Čak i analitičari se nisu usuđivali jednome dati posebnu prednost, motivirani sjajnim nastupom Gassieva u polufinalu protiv Yuniera Dorticosa te malim razočaranjem Usykovim nastupom protiv Mairisa Briedisa.

No, na kraju smo vidjeli jednu igru Oleksandra Usyka, koji je zapravo otplesao meč pokraj svog protivnika, držeći kroz svih 36 minuta svoj ritam na koji Gassiev jednostavno nije bio spreman. Usyku je osim spomenuta četiri elitna pojasa, odnosno WBA, WBO, WBC i IBF, pripao već spomenuti Muhammad Ali trofej, koji se dodjeljuje pobjedniku svjetske serije, ali i pojas časopisa The Ring, koji svog vlasnika u ovoj kategoriji, odnosno kategoriji do 90.7 kilograma, nije imao još od rujna 2015. godine.

Pokraj ovoga svega, Usyk je trenutno jedini apsolutni prvak svijeta, budući da se Terrence Crawford odrekao svojih pojaseva junior velter kategorije, nakon prelaska među velteraše. Olimpijski pobjednik iz Londona 2012. godine ovako je svoj profesionalni skor doveo na čistih 15-0 i teško je pretpostaviti što mu je iduće. Spominje se opcija meča protiv Tonya Bellewa, koji bi u Britaniji i pod okriljem Eddiea Hearna svakako mogao biti blockbuster, ali nije isključen niti odlazak među teškaše.

Linker
19. travanj 2024 16:53