Zanshin Split
U KONKURENCIJI KADETA

BRONČANA MEDALJA ZA PETRU NUIĆ Hrvatska karatistica ostvarila sjajan uspjeh na Svjetskom prvenstvu na Tenerifima

Piše: Dean BauerObjavljeno: 30. listopad 2017. 20:18

Petra Nuić osvojila je brončanu medalju u kategoriji iznad 54 kg na Svjetskom karate prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore, što je ovoga vikenda održano na Tenerifima. Nuić je svladala predstavnice Malte i Latvije, a u četvrtfinalu sudačkim preglasavanjem uslijedio je poraz od norveške karatašice. U repasažu Petra je ostvarila dvije pobjede, od kojih je završna za broncu protiv Njemice Annike Summe bila dojmljiva (7:0).

Od ostalih naših, troje hrvatskih natjecatelja izgubilo je odlučujuće dvoboje za broncu. U konkurenciji mlađih seniora u teškoj kategoriji (+84 kg) Karlo Raguž do polufinala izborio je pobjede nad Rusom Danilom Kabanovom 9:2, Švicarcem Julianom Shaneom 6:2 i Francuzom Dnylsonom Jacquetom 4:1. U polufinalu Raguž je izgubio od Turčina Alparslana Yamanoglua, unatoč tome što je borba završila 1:1. Naime, Turčin je prvi osvojio osvojio bod u tom susretu, čime je izborio finale. U završnom dvoboju repasaža za broncu Raguž je izgubio od Engleza Jewella Brandona 5:3.

Zanshin Split

Na domak juniorskoj bronci ostala je Jelena Pehar u kategoriji do 53 kg, nakon što je izgubila je borbu za broncu od Portugalke Tanije Barros 1:0. Isti učinak imala je i Lucija Lesjak (+59 kg) u posljednjoj borbi repasaža s Egipćankom Shabaanom Okilom Mennom. Završilo je bez pobjednika 2:2, ali prvi bod osvojila je Menna, što je u konačnici bilo dovoljno za brončano odličje.

Na Svjetskom prvenstvu na Tenerifima sudjelovalo je ukupno 1.710 natjecatelja iz 109 država.

Linker
08. travanj 2024 16:56