screenshot Instagram
BORBA KOJU ŽELI ČITAVI SVIJET

'BRONČANI BOMBARDER' ODBIO OKRŠAJ PROTIV PRVAKA I PORUČIO ' Borba s Joshuom dogodit će se samo pod jednim uvjetom! Ostalo me ne zanima...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. travanj 2019. 20:12

Deontay Wilder na udaru je kritika posljednjih dana, a razlog je odbijanje DAZN-ove ponude vrijedne 100 milijuna dolara. Potez je to koji ga dodatno udaljava od velikog boksačkog okršaja za ujedinjenje titula – onog s Anthonyjem Joshuom i upravo se zato mnogi ne mogu pomiriti s njegovom odlukom, prenosi Fight site.

Oba borca trenutno imaju dogovorene mečeve. Joshuu čeka Jarrell Miller (1. lipnja), a Wildera Dominic Breazeale (18. svibnja).

Glavni razlog zbog kojeg je ‘Brončani bombarder’ odbio bogatu ponudu popularne streaming platforme je taj što mu nije bila osigurana 50/50 raspodjela novca u meču s Joshuuom.

LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 22:  Anthony Joshua celebrates victory over Alexander Povetkin during the IBF, WBA Super, WBO & IBO World Heavyweight Championship title fight between Anthony Joshua and Alexander Povetkin at Wembley Stadium on September 22, 2018 in London, England.  (Photo by Richard Heathcote/Getty Images)
Richard Heathcote/Getty Images / Getty Images
Joshua

“Ova će se borba dogoditi samo pod jednim uvjetom – ako dogovorimo 50/50. Ostalo me ne zanima. U ovom trenutku se čak ne radi o pojasevima. Ja sam taj o kojem se najviše priča u ovom trenutku i ja imam jedan pojas. Onaj koji vrijedi više od ostalih. To je zeleni WBC-ov pojas, najvrjedniji i najljepši u svijetu boksa”, izjavio je američki teškaš u Richard Poxon Podcastu.

Što se tiče Joshuine strane, njegov promotor Eddie Hearn nedavno je izjavio da borbu s Wilderom žele u studenom ili prosincu, a ako ne dođe do tog dogovora, idući bi navodno bio Alexander Usyk koji bi mogao postati obvezni WBO izazivač. Naravno, preduvjet je da Ukrajinac prvo porazi Carlosa Takama s kojim se bori 18. svibnja u Chicagu.

Linker
20. travanj 2024 17:32