Ngannou
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
RAT RIJEČIMA

'CRNA ZVIJER' OTKRILA POZADINU SVAĐE SA ŽRTVOM STIPE MIOČIĆA Sve je on započeo, nakon borbe mu neću pružiti ruku! Nemam namjeru biti prijatelj s njim

Na ionako fenomenalni UFC 226 prije nekoliko dana dodan je još jedan veliki teškaški okršaj – onaj između Derricka Lewisa i Francisa Ngannoua.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. travanj 2018. 14:47

Meč je to za koji se ‘Crna zvijer’ već duže vrijeme pokušavala izboriti. Bio je Lewis u nekoliko navrata prilično glasan i direktan u svojim prozivkama, a sada kada je sve dogovoreno, u razgovoru s novinarima MMA Junkie portala otkrio je pozadinu te priče, prenosi Fight site.

“Mislim da smo se upoznali prije dvije godine. Dvaput smo se borili na istom eventu, u Hrvatskoj i onda u Albanyju. Nisam rekao niti jednu lošu o njemu. Štoviše, rekao sam mu – ‘Sretno!’. No, on nije uzvratio istom mjerom, on je sve započeo kada mi je prišao s – ‘Derrick Lewis, ti si moj idući protivnik’. Sve to odvilo se prije vaganja. Ja sam mu tad uzvratio s – ‘OK, možemo to dogovoriti'”, otkriva Lewis pa nastavlja s pričom:

“Onda nakon što je pobijedio, on kreće prozivati sve osim mene. Pitao sam se zašto, jer sam mislio da želi meč sa mnom. Zatim sam i ja pobijedio pa sam odlučio prozvati njega. U jednom je intervjuu upitan o tome što misli o meni i tada je pričao sranja. Govorio je da sam prespor i da bi me s lakoćom prebio.”

Stipe Miočić je u svojoj povijesnoj obrani titule razotkrio mnoge slabosti kamerunskog udarača, a jedna od njih bila je i kondicija. Upitan o tome kakvog ‘Predatora’ očekuje u njihovom obračunu, Lewis odgovara:

“Vjerujem da će se pojaviti u boljoj formi. On će doći sa stavom da mora dokazati kako je i dalje prvi izazivač i netko tko bi trebao imati pojas. Siguran sam da će ga treneri dobro pripremiti, ali isto tako znam i da će moji učiniti istu stvar sa mnom.”

Hoće li nakon meča ipak zakopati ratnu sjekiru?

“U meč ću ući kao da se radi o bilo kome, ali kad borba završi neću mu pružiti ruku. Nije mi to nešto, ono kad pričaš sranja o meni pred borbu, a onda se hoćeš rukovati nakon iste. Neću to učiniti. Uvijek ću imati takav odnos prema njemu. Nemam namjeru biti prijatelj s njim”, zaključio je Lewis.

Njihov okršaj, kao i ostatak UFC-a 226 kojeg predvodi okršaj Stipe Miočića i Daniela Cormiera, održat će se 7. srpnja u lasvegaškoj T-Mobile Areni.

Linker
24. travanj 2024 09:14