screenshot youtube
FIGHT NIGHT

DOGODIT ĆE SE! DOGOVOREN SPEKTAKL KOJI JE MALOTKO OČEKIVAO Sudar titana: Revanš Ngannoua i Blaydesa predvodi Fight Night u Kini!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. kolovoz 2018. 12:45

Drugi UFC-ov posjet Kini dobio je svoju glavnu borbu i to onu koju je rijetko tko očekivao. Curtis Blaydes i Francis Ngannou odraditi će revanš i to ovog puta na pet rundi, prenosi Fight site.

Svi koji su 10. travnja 2016. posjetili zagrebačku Arenu moraju se sjećati prvog ogleda ova dva teškaša, tada još poprilično nepoznata široj MMA javnosti. Uostalom, za Blaydesa je to bila prva UFC borba, dok je Kamerunac tek jednom prije toga ušao od oktogon. Od te borbe, u kojoj je Ngannou slavio liječničkim prekidom nakon dvije runde, budući da se Blaydesu gotovo u potpunosti zatvorilo oko, dogodilo se puno toga.

Ngannou (11-3, 6-2 UFC) je u kratkom vremenu postao najveći teškaški potencijal, a impresivne nokaut pobjede nad Andreiem Arlovskim te pogotovo Alistairom Overeemom, donijele su mu napad na titulu prvaka, koji je imao početkom ove godine. Iako su ga protiv Stipe Miočića smatrali velikim favoritom, poražem je dominantnom sudačkom odlukom nakon pet rundi, a njegov povratak u srpnju bio je u sramotnoj borbi protiv Derricka Lewis, gdje je još doživio poraz. Osim toga je dočekao velike kritike od svog donedavno najvećeg obožavatelja, Dane White. Trenutno se nalazi u periodu karijere kada mu je pod hitno potrebna jedna velika i bitna pobjeda.

Blaydesa (10-1, 5-1 UFC) je poraz iz Zagreba, ujedno jedini njegov u karijeri, podosta usporio te je tek ovogodišnjim pobjedama nad Markom Huntom i Alistairom Overeemom postao relevantan u kategoriji. Nadao se napadu na titulu, nakon što je vidio da do njega neće doći je prozivao Stipu Miočića, a treća želja bila mu je revanš protiv Ngannoua. Tu mu je želju UFC odlučio ispuniti i sada je na njemu da 24. studenog u Pekingu to i učini, nakon čega bi imao relativno čisti skor i sve predispozicije potrebne za to da se bori za pojas.

Možemo pretpostaviti da UFC još uvijek nije odustao od Ngannoua te da ovim ugovaranjem borbe ga zapravo pokušavaju oživjeti. Tu se vode činjenicom da bi ga moglo motivirati to što je Blaydesa već savladao, a u slučaju pobjede bi opet bio gotovo tamo gdje je bio prije borbe s Miočićem. Osim toga, ne sumnjamo da UFC u Blaydesu baš i ne vidi potencijal za budućeg teškaškog prvaka te da ne bi imali ništa protiv da se “spotakne” na svom putu prema vrhu. U pitanju je tihi borac koji i u svojim borbama sve više koristi taktiku i kalkulacije, a od takvog vjerojatno smatraju da “nemaju kruha”. No, ukoliko u Pekingu savlada jedinog borca koji je do sada savladao njega, teško da će ga uspjeti ukloniti s puta prema pojasu.

Linker
19. travanj 2024 10:21