Daniel Cormier
 Bob DeChiara / USA TODAY Sports

EKIPA IZ UFC-A OČITA IMA OGROMNIH PROBLEMA Daniel Cormier ponovio da planira braniti pojas u poluteškoj: 'Briga me za Jonesa i Alexandera Gustafssona'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. listopad 2018. 10:47

Američki FOX Sports je objavio vrlo zanimljivu video najavu uoči već održanog FN eventa proteklog vikenda, koja nam je interesantna iz tri razloga, prenosi Fight site.

Prvi je taj što su Fight Night priredbu u Monctonu reklamirali na leđima aktualnog dvostrukog UFC prvaka Daniela Cormiera. Doduše, ovaj video zapravo najavljuje planove DC-a, a manje govori o meču Oezdemir vs. Smith koji je predvodio event, a koji se očito htio nabrijati pojavljivanjem prvaka u toj kategoriji.

Drugi razlog su dječaci među kojima je i Cormierov sin, a koji su glavni protagonisti ovog najavnog videa. Umjesto naratora, oni su dobili priliku u spotu i to se pokazalo kao vrlo efektno i uspješno. Stoga režiser spota treba dobiti zaslužene pohvale.

I posljednji, najupečatljiviji razlog zbog kojeg nam je ovaj video tako zanimljiv jest njegov sam kraj. Među dječacima koje DC trenira (on je trener hrvanja, osim što je borac) se pojavljuje i sam dvostruki prvak sa svoja dva UFC pojasa na ramenima.

Dojam je bio da se Cormier pomirio s prepuštanjem jednog UFC pojasa, onog u poluteškoj kategoriji, koji bi trebao otići u ruke ili Jonesu ili Gustafssonu nakon UFC-a 232. No, čini se kako to više nisu planovi DC-ja. On u video spotu poručuje:

“Briga me za Jona Jonesa i Alexandera Gustafssona. Večeras je vaša (Oezdemir i Smith) noć, zasigurno! Ali vjerujte mi kada kažem ovo: Vratit ću se kako bi obranio svoj pojas u poluteškoj kategoriji.”

Cormier je kontroverzni spot podijelio i na svom Twitter profilu uz riječi:

“Ovo je najbolji vidio! Drago mi je da su moja djeca mogla biti uključena. Bilo im je odlično! Pogledajte malog Daniela, on je najbolji.”

Da ne planira tako olako prepustiti svoju titulu do 93 kile, Cormier je natuknuo u razgovoru s novimarima prije nekoliko dana. Dapače, najavio je razgovor s UFC-om koji se sigurno neće svidjeti Dani Whiteu.

“Ja sam i dalje prvak u poluteškoj kategoriji, sve do tog meča. Ali ako izgubim svoju titulu u teškoj, spreman sam braniti ovu do 93 kile. Tako da ćemo onda morati razgovarati (s UFC-om op.a)”, jasan je bio Amerikanac koji zaključuje:

“Moram biti iskren s vama. Tijekom svoje karijere nikada nisam imao problema s UFC-om. Nikada me nisu prevarili. Uvijek su bili dobri prema meni. Tako da se ne brinem. Znam da će me meč protiv Lesnara i dalje čekati i ništa to ne može promijeniti. UFC me nikada do sada nije izradio.”

Pobjedom Anthonyja Smitha na priredbi u Monctonu, UFC je dobio legitimnog izazivača. No, pravo je pitanje tko će nakon UFC-a 232 biti prvak…

Linker
25. travanj 2024 11:49