Foto: Damir Krajac / CROPIX
MIRKO NA RIZINU

EVO PROTIV KOGA ĆE SE CRO COP BORITI KRAJEM GODINE Navijači nisu pretjerano zadovoljni, Japanci uvjerni: 'On će pružiti Mirku sjajan otpor'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. studeni 2017. 17:45

Mirko Filipović će krajem godine sudjelovati na Rizinovom eventu u Japanu, a protivnik će mu biti Tsuyoshi Kohsaka. Cro Cop je i ranije otkrio ime svojeg protivnika, ali danas je stigla i službena potvrda od strane japanske organizacije.

Još uvijek nije poznato kada će točno nastupiti Mirko obzirom kako se eventi održavaju 29. i 31. prosinca, ali iz nekih Mirkovih izjava može se zaključiti kako će to ipak biti posljednji dan u godini.

Mnogim navijačima se ne sviđa odabir protivnika, odnosno činjenica da će se Filipović boriti protiv 47-godišnjeg japanskog hrvača, Tsuyoshia Kohsake (29-19-2 MMA). Kohsaka se pretprošle godine vratio MMA-u nakon punih deset godina te je nastupio na oba Rizinovo novogodišnja eventa. 2015. je savladao Jamesa Thompsona, a prošle je godine u prvoj rundi turnira ispao od Baruta Kaita, prenosi Fight site.

- Razlog zašto smo odabrali Kohsaku za Mirkovog prvog protivnika nije zato što je na odbrojavanju do umirovljenja već zato što vjerujemo kako će on pružiti Mirku sjajan otpor te kako se neće predavati niti odustati u bilo kojem trenutku. Kohsada se uvijek borio iskreno i iz srca te je pomogao da japanska MMA scena postane ovo što je danas. On je jako motiviran i želi Mirku pruži onakvu borbu u kakvima se on želi natjecati te borbu iz kakve mlađe generacije imaju što naučiti. Spremni smo gledati dvije legende koje su kondicijski u najboljoj formi svojih karijera - kazao je predsjednik Rizina Nobuyuki Sakakibara.

Linker
20. travanj 2024 16:52