ZG Strong

'ZG STRONG'

DAŠAK GLAMURA UZ OBARANJE RUKE Najjači svjetski obarači ruke u srpnju dolaze u Zagreb po yakutski dijamant, Hrvatska ima svog aduta

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 20.06.2018. u 13:50

 • U nedjelju, 8. srpnja 2018. godine u zagrebačkom hotelu Westin odvijat će se pomalo neuobičajeno natjecanje za zasigurno jednu od najglamuroznijih dvorana u Hrvatskoj. Naime, na posljednjem, 17. katu s prekrasnim pogledom na cijeli Grad održat će se, jubilarnu petu godinu zaredom, Svjetski kup u obaranju ruke „ZG STRONG“.

  Nastupit će osim najboljih hrvatskih natjecatelja i tristotinjak top natjecatelja iz tridesetak država Europe, Amerike, Azije i Afrike, a ove godine posebno se očekuje i open klasa desne ruke, u kojoj se pobjednici svih težinskih kategorija, koji su već osvojili novčane nagrade, međusobno bore za ukupnog pobjednika Svjetskog kupa te osvajača najpoznatijih svjetskih yakutskih dijamanata. Svjetski kup održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH, gradonačelnika Grada Zagreba te Središnjeg državnog ureda za šport. 

  „Ovo je jedini turnir na svijetu gdje ukupni pobjednik, osim novčane nagrade, osvaja i vrlo vrijedan dijamant, zbog kojih dolaze neki od najboljih i najjačih sportaša u našem športu“ ističe Aleksandar Jakovac, dopredsjednik europskog Saveza za obaranje ruke i glavni organizator Svjetkog kupa u Zagrebu te dodaje kako je spoj luksuznog Westin hotela, full VIP tretmana sportaša s pozivnicama, prijevoza luksuznim limuzinama i cijenjenih Yakutskih dijamanata dobitna kombinacija kako za sportaše tako i za gledatelje koji će moći na jednom mjestu vidjeti snagatore od 210 centimetara visine s preko 150 kilograma mišića.

  A među velikim dečkima svakako valja istaknuti prvog među jednakima, Kazakhstanca Dmitry Trubina, jednog od najpopularnijih obarača današnjice, višestrukog svjetskog prvaka te profesionalnog obarača koji živi isključivo od nastupa na najvećim svjetskim natjecanjima.

  Dmitry Trubin, sa svojih 150-tak kilograma mišića raspoređenih na 190 cm visine dolazi po skalpove najtežih natjecatelja te tvrdi kako se bez glavne nagrade, certificiranog EPL Yakutskog dijamanta, ne vraća supruzi Tatjani u Kazakhstan, inače također svjetskoj prvakinji u obaranju ruke.

  U njegovom naumu pokušat će ga spriječiti sedmerostruki prvak Azije Mehdi Abdolvand, iranski div od preko sto šesdeset kilograma te azerbajdžanski monstrum Mirtaleh Aslanov, europski prvak u najtežoj kategoriji te vlasnik prošlogodišnjeg ZG STRONG pojasa koji je nešto sitniji od Iranca i teži „samo „ 148 kilograma.

  Boje Hrvatske branit će 208 cm visok Josip Poleš iz Brnaza kod Sinja, višestruki prvak Hrvatske u najtežoj kategoriji.

  U nedjelju će biti borbi i između pripadnica ljepšeg spola, juniora i osoba s invaliditetom te jedne kategorije koja je specifična samo za zagrebački Svjetski kup, a to su početnici gdje se možete oprobati svi vi koji niste do sada nikada nastupali na profesionalnom natjecanju.      

   

  PROGRAM NATJECANJA

  7. srpanj 2018. - Westin Zagreb, dvorana Zelengaj

  17 - 20 sati - vaganje i prijave natjecatelja

  8. srpanj 2017.

  10 - 18:30 sati - kvalifikacije i finala težinskih kategorija - Westin Zagreb, dvorana Opera

  20 - 21:15 sati - OPEN klasa i finale žene (borba za dijamante)

  Iz drugih medija